Trei angajați, trei șefi: Ministerul Economiei a numit trei noi membri în CA Germisara, o companie cu tot atâţia angajaţi

Claudiu Năsui Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului numeşte trei noi membri în Consiliul de Administraţie al societăţii Germisara, potrivit unui comunicat citat, miercuri, de Agerpres.

Germisara, ce are ca obiect de activitate exploatarea apelor termominerale, are trei angajaţi, iar în anul 2020 a înregistrat o cifră de afaceri de 238.000 de lei, o pierdere de 172.000 de lei şi datorii totale de 100.000 de lei, peste jumătate din acestea, respectiv 51.000 de lei fiind datorii la bugetul de stat.

Ca urmare a expirării mandatelor provizorii ale membrilor Consiliului de Administraţie al Germisara, Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, întrunită în data de 30 martie 2021, a hotărât numirea unor noi membri pentru o perioadă de 4 luni. Aceştia au fost selectaţi din baza de CV-uri primită ca urmare a apelului făcut de MEAT către asociaţiile profesionale sau de ramură.

Astfel, noii membri numiţi ai Consiliului de Administraţie sunt: Adrian Popescu – specialist resurse minerale, s-a ocupat de fundamentarea şi revizuirea politicilor industriale naţionale şi de supervizarea proiectelor de dezvoltare durabilă a zonelor industriale, având ca principale proiecte: monitorizarea post – implementare a programelor din Proiectul Regenerarea Socio-Economică şi Schema de Dezvoltare Socială a Comunităţilor Miniere; Mirela Maria Opra – director general al Germisara, care a absolvit Facultatea de Finanţe şi Contabilitate şi are un Master în Ştiinţe Juridice, şi Cătălin Eugen Ştirbeţiu – economist şi expert contabil judiciar, membru activ CECCAR şi al Camerei Auditorilor Financiari, cu o bună cunoaştere a pieţei locale.

Obiectivele aferente perioadei de mandat sunt cele specifice perioadei incluzând: asigurarea elaborării bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul în curs, urmărirea procedurilor de închidere a exerciţiului financiar 2020, respectiv a asigurării procesului de raportare financiară pentru anul 2020 şi a raportărilor financiare semestriale aferente 2021, precum şi promovarea unui proiect de modificare a actului constitutiv.

Fiecare administrator va prezenta la finalul mandatului un Raport de activitate privind modul de îndeplinire a responsabilităţilor şi a gradului de îndeplinire a obiectivelor.

Raportul va include şi opinia administratorului în legătura cu posibilităţile de dezvoltare ale societăţii pe linii de afaceri, cu indicarea avantajului competitiv pe care societatea îl prezintă, respectiv opinia referitoare la necesitatea implementării unui plan de restructurare/ reorganizare.

Indemnizaţia brută fixă lunară a membrilor CA, stabilită prin Hotărârea AGOA din 02.02.2018 este de 3.150 lei, cu excepţia Mirelei Maria Opra care va primi un salariu brut lunar 8.200 de lei, aferent funcţiei de director general, conform reglementărilor în vigoare.

Membrii înlocuiţi au fost Claudia Benchescu, Aurel Dîncşorean şi Ovidiu Boldor.

Germisara este o companie deţinută în proporţie de 100% de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului.

Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii

  1. Companie parazită mască pentru deturnare de fonduri de la buget spre scopuri obscure???Sau bani recompensă pentru servicii de noi neștiute???Nu se sesizează nimeni?Nu se deschide nici un dosar IN REM???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *