Turcia a exportat fructe și legume de sezon în valoare de 249 milioane dolari, în luna mai. Creștere de 90% a exporturilor către România

piata, legume, fructe, alimente, hrana, mancare sursa foto: Pexels.com

Ferhat Gürüz, președintele Asociației Exportatorilor de Fructe și Legume Proaspete din regiunea Mediterana, a declarat că Turcia a exportat în luna mai peste 334.000 de tone de fructe și legume proaspete, în valoare de 249,3 milioane de dolari, scrie Haberler, potrivit Agenției de presă Rador.

Față de perioada similară a anului trecut, creșterea a fost de 32%.

Cele mai semnificative exporturi au fost făcute către Rusia, a afirmat Gürüz și a adăugat:

„Produsele cele mai exportate din sectorul nostru au fost piersicile, roșiile și lămâile. Am ajuns la o valoare de export de 56,8 milioane de dolari și o creștere de 123% la piersici, 38,4 milioane de dolari și o creștere de 44% la roșii și 22 de milioane de dolari la lămâi. Rusia s-a clasat pe primul loc la exporturi cu o creștere de 7% și 85,9 milioane de dolari, România cu o creștere de 90% și 34 de milioane de dolari, iar Ucraina cu o creștere de 47% și 26,5 milioane de dolari”.

sursa foto: Pexels.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *