Turcia intră într-o carantină dură. Printre obiective, protejarea sezonului turistic

erdogan, turcia

Turcia va impune o carantină dură începând de joi și până cel puțin în 17 mai, în încercarea de a stopa avansul epidemiei de coronavirus, anunță Reuters. Președintele Erdogan a avertizat că, în lipsa acestei măsuri, Turcia se va confrunta cu „pierderi grele în toate domeniile, de la turism la comerț și educație”.

Turcia a înregistrat 37.312 noi cazuri de COVID-19 și 353 de decese în ultimele 24 de ore, în scădere puternică față de jumătatea lui aprilie dar suficiente pentru a clasa țara în rândul primelor patru națiuni majore în ceea ce privește numărul de infectări și numărul de cazuri pe cap de locuitor.

Erdogan a declarat, după o reuniune a guvernului, că se interzic toate deplasările interurbane fără o aprobare oficială, toate școlile trec în regim online iar pentru transportul în comun se va impune o limită strictă de capacitate.

Turcii vor trebui să rămână în case cu excepția ieșirilor pentru cumpărături de strictă necesitate sau pentru urgențe medicale. Unele categorii de populație, cum este cazul persoanelor care lucrează în servicii, în industria alimentară sau manufacturieră vor benefica de scutiri.

Interdicțiile intră în vigoare joi, la ora 16,00 GMT și vor dura cel puțin până în 17 mai.

“În momentul în care Europa intră într-o fază de redeschidere, trebuie să reducem rapid numărul de cazuri sub 5.000 dacă nu vrem să fim lăsați în urmă. Altfel, ne vom confrunta inevitabil cu pierderi grele în toate domeniile, de la turism la comerț și eduație,” a subliniat Erdogan.

În urmă cu două săptămâni, Turcia a anunțat o carantină pe timp de noapte de la ora 7 p.m. până la 5 a.m. în timpul săptămânii, dar măsurile s-au dovedit insuficiente pentru a ține pandemia sub control.

Numărul total de cazuri zilnice a atins un maxim de 63.000 în 16 aprilie.

Numărul deceselor legate de Covid-19 este de 38.711, la o populație de circa 84 de milioane.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *