Turism de nișă. Cât costă o noapte de cazare în “Ținutul conacelor”?

zabola estate Foto: Zabola Estate, Facebook

O serie de conace boierești s-au transformat în unități de cazare, unele fiind recent renovate – cu prețuri între 75 și peste 400 de lei pe noapte, puteți opta pentru un astfel de sejur în județul Covasna, conform unei liste de prețuri întocmite de platforma Travelminit.

“Județul Covasna mai este numit și Ținutul Conacelor din România pentru că aici se găsesc peste 200 de conace istorice, multe renovate și deschise turiștilor, și câteva dintre ele transformate chiar în hoteluri și pensiuni. Astfel, în Ținutul Secuiesc vei putea trăi o vacanță ca-n povești, bogată în istorie și experiențe și departe de freamătul orașelor, dar și cazări care cu siguranță te vor uimi prin simplitatea traiului autentic, prin viața așezată și arhaică, dar, mai ales, prin frumusețea peisajului”, enumeră reprezentanții Travelminit, care fac o listă scurtă de astfel de unități de cazare.

La 40 de km de Brașov se află Conacul Gaál din Dalnic, construit în anul 1844 și restaurat în 2014. Conacul este situat pe locul casei părintești a pictorului Miklós Barabás, iar locul vă pune la dispoziție și câteva facilități: saună finlandeză, vană cu apă încălzită, teren de fotbal, teren de joacă pentru copii, darts, biliard și loc pentru grill. La cerere, doritorii pot gusta și din mâncărurile tradiționale pregătite chiar de femeile din sat. La 27 de km se află Băile Tușnad, Lacul Sfânta Ana, iar la 35 de km Băile Șugaș. Prețurile de cazare pentru o noapte la Conacul Gaál încep de la 440 lei, conform Travelminit.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Conacul Nagy se află în Coșeni, în vecinătatea orașului Sfântu Gheorghe. Construit în anul 1802 și complet renovat și amenajat pentru noua sa destinație, Conacul pune la dispoziția turiștilor 3 camere cu pat matrimonial, 3 camere twin superioare și o cameră twin. Tarifele de cazare la Conacul Nagy încep de la 310 lei.

O parte a pensiunii Zöld Diófa din Bicfalău funcționează în conacul Zátyi, construit în 1801. Cealaltă parte a pensiunii operează în clădirea construită recent, păstrând același stil tradițional-nobiliar. Majoritatea ingredientelor folosite în prepararea meselor servite aici provin din producția proprie. Tarifele de cazare la Pensiunea Zöld Diófa sunt cuprinse între 75 și 375 lei.

Situată într-o zonă din Zăbala, la 6 km de Covasna, Zabola Estate – Transylvania este o pensiune găzduită de un domeniu privat, care include o păşune şi o pădure, notează blogul de travel. Proprietatea cuprinde 2 lacuri, 4 iazuri de pescuit, facilităţi de drumeţii şi călărie, precum şi o saună. Tarifele de cazare la Zabola Estate încep de la 396 lei. 

Unul dintre exemplele de introducere a patrimoniului în circuitul economic este castelul renascentist, din secolul al XVII-lea, Castle Hotel Daniel. Un hotel de lux de 4 stele situat în satul Tălișoara din județul Covasna, la 50 km de Brașov. Fiecare cameră dintre cele 20 este spațioasă și are un decor în stil medieval, iar băile sunt dotate cu cadă. Tarifele de cazare la Hotel Castel Daniel încep de la 445 lei.

Citește și:

Turism inedit: Vacanța la castel. Despre investițiile în imobile istorice: „Clădirile funcționale își dovedesc sustenabilitatea economică”

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: