Twitter mai concediază 50 de angajați

Redacția feb. 26, 2023 0 comentarii
twitter sediul central

Twitter, compania lui Elon Musk, a concediat sâmbătă zeci de angajați, în ceea ce reprezintă cel puțin a opta rundă de reduceri de personal de când Musk a preluat conducerea rețelei de socializare la sfârșitul lunii octombrie, potrivit informațiilor Reuters.

Reducerile de locuri de muncă au afectat mai multe echipe de ingineri, inclusiv cele care susțin tehnologia de publicitate, aplicația principală Twitter, precum și infrastructura tehnică pentru a menține sistemele Twitter în funcțiune, a precizat duminică dimineață raportul publicației americane axate pe tehnologie, citând surse.

Twitter nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters.

La începutul lunii noiembrie, Twitter a concediat aproximativ 3.700 de angajați în cadrul unei măsuri de reducere a costurilor luate de Musk, care a achiziționat compania pentru 44 de miliarde de dolari.

The Information a relatat că ultimele reduceri de personal au ca scop să compenseze o scădere a veniturilor în urma preluării de către Musk și să reducă și mai mult un personal care s-a redus cu cel puțin 70%, ajungând la aproximativ 2.000 de persoane.

În noiembrie, Musk a declarat că serviciul se confruntă cu o „scădere masivă a veniturilor”, deoarece agenții de publicitate și-au retras cheltuielile pe fondul îngrijorărilor legate de moderarea conținutului.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *