UE crește achizițiile de gaze de la Gazprom, în ciuda respingerii de către Polonia a livrărilor rusești

Redacția apr. 28, 2022 1 comentarii
Moldovagaz

Solicitările de pompare a gazului rusesc în Europa prin Ucraina au crescut joi, în ciuda respingerii de către Polonia a livrărilor directe de gaze rusești, scrie Interfax.

După ce a refuzat să respecte noua formă de plată pentru gazul rusesc, Polonia a renunțat, în esență, la aprovizionarea cu gaze suplimentare de la Gazprom, care s-a oprit în dimineața zilei de 27 aprilie. În schimb, importatorii polonezi au crescut consumul de gaz din Germania.

Fluxul invers de gaz din Germania către Polonia prin gazoductul Yamal-Europe a crescut joi, arată datele operatorului de transport de gaze Gascade.

Deciziile Poloniei și Bulgariei de a declanșa suspendarea livrărilor de gaze rusești au împins prețurile în Europa. Contractele pentru ziua următoare pe hub-ul TTF au crescut la 1.150 dolari per 1.000 de metri cubi. Țările care renunță la aprovizionarea cu gaze din Est vor împinge prețurile pe piața spot europeană, astfel încât prețurile la gaze vor crește pentru toți cumpărătorii.

Situația cu producerea de energie din surse regenerabile în Europa s-a deteriorat și mai mult. Energia eoliană a contribuit în medie cu 17% la generarea de energie electrică în Uniunea Europeană în săptămâna 18-24 aprilie, dar cifra a scăzut la 7,2% miercuri, arată datele WindEurope. Aceasta este cea mai mică cifră din septembrie anul trecut.

 

Sursa/Moldovagaz Facebook

Comentarii

  1. Asa e cand faci un ’69’ cu inamicul. RIP Europe. Castiga iar Trump si sa vedem cine ne apara … (semne de intrebare pertinente)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.