UE, Google și Meta se aliază pentru a stopa instigarea la ură online

meta, facebook Sursă foto: Unsplash

Miniştrii europeni de justiţie şi giganţii tehnologici Google şi Meta au convenit vineri că este nevoie de un cadru legal clar pentru a intensifica cooperarea împotriva răspândirii urii online, a declarat ministrul francez al justiţiei, transmite Reuters, citat de News.ro.

Reţelele de socializare şi platformele online se confruntă cu o serie de propuneri legislative de ambele maluri ale Atlanticului, care le vor cere să facă mai mult pentru a contracara discursul instigator la ură şi dezinformarea online.

În UE, Digital Services Act i-ar obliga pe giganţii tehnologiei să facă mai mult pentru a combate conţinutul ilegal de pe platformele lor, cu amenzi de până la 6% din cifra de afaceri globală pentru nerespectare.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

”Este timpul să adoptăm o legislaţie a UE, astfel încât platformele să nu aibă ultimul cuvânt. Avem nevoie de un cadru clar, precis, care să respecte libertatea de exprimare”, a spus Eric Dupond-Moretti, care a găzduit întâlnirea în oraşul Lille, din nordul Franţei.

Consilierul juridic principal al Google, Kent Walker, care a participat la întâlnire, a declarat pentru Reuters, într-un comentariu trimis prin e-mail, că compania a salutat planurile UE de a facilita schimbul de dovezi digitale.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

”Credem că regulamentul e-Evidence creează un precedent internaţional pozitiv pentru sprijinirea nevoilor de aplicare a legii, asigurând în acelaşi timp confidenţialitatea şi procesul echitabil pentru utilizatori”, a spus Walker, care este preşedinte pentru Global Affairs şi director juridic la Google.

Twitter nu a trimis un reprezentant, fapt criticat de Dupond-Moretti înaintea întâlnirii.

”Va mai fi un scaun, va fi gol, iar în faţa acestui scaun va fi eticheta Twitter, pentru a arăta că nu sunt acolo şi pentru a regreta”, a spus el. Â

Twitter a spus că nu trimite un reprezentant din cauza propriilor reguli pentru Covid-19, dar că s-a angajat pe deplin să coopereze cu autorităţile pentru a face internetul mai sigur.

Twitter a pierdut luna trecută un proces din Franţa privind discursul instigator la ură, judecătorii spunând că trebuie să dezvăluie detalii despre ceea ce face pentru a combate ura online din ţară.