UE iniţiază un plan de sprijin pentru sectorul auto / Sectorul a fost afectat anul trecut de închideri de fabrici și concedieri

industria auto, automobile, trafic, transport, masini, europa Sursa foto: European Union – 2023

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a găzduit joi o întâlnire a directorilor din sectorul auto, a sindicatelor şi a grupurilor de interese, pentru a dezbate modul în care pot fi ajutaţi producătorii auto din UE să-şi electrifice flotele şi să concureze mai bine cu rivalii din China şi SUA, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

Sectorul auto, afectat anul trecut de închideri de fabrici şi concedieri, inclusiv 54.000 de pierderi de locuri de muncă în rândul furnizorilor auto, se confruntă cu ameninţarea taxelor vamale suplimentare din SUA şi dependenţa de China pentru minerale critice şi baterii.

La „dialogul strategic” de joi au participat 22 de jucători cheie, inclusiv şefii BMW, Mercedes-Benz, Renault, Robert Bosch şi Forvia.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Forvia, al treilea mare furnizor de componente auto din Europa, a informat că este încurajat de concentrarea Comisiei Europene pe sectorul auto şi a numit întâlnirea un prim pas bun, dar speră să vadă rezultate.

Şefii companiilor auto vor ca UE să renunţe la potenţialele amenzi pentru producătorii auto ale căror flote nu îndeplinesc obiectivele privind emisiile de CO2 anul acesta.

Şeful Renault, Luca de Meo, a estimat că acestea ar putea ajunge la 15 miliarde de euro pentru producătorii auto europeni. Cota de piaţă a vehiculelor electrice (EV) în Europa a scăzut anul trecut la 13,6%, după ce Germania a oprit abrupt subvenţiile pentru achiziţiile EV.

Producătorii auto europeni pot alege să îndeplinească obiectivele reducând producţia de maşini cu motoare pe benzină şi motorină sau cumpărând credite de la Tesla sau competitorii chinezi, au declarat pentru Reuters surse din industrie.

Liderii hub-urilor de producţie auto din Germania, Italia şi Cehia au cerut Bruxelles-ului să renunţe la amenzi sau să le calculeze pe o perioadă mai mare. Oficialii Comisiei Europene au indicat o anume flexibilitate dar nu au cedat.

În industria auto din Europa sunt peste 13 milioane de angajaţi, iar sectorul contribuie cu aproximativ 7% la economia UE.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.