UE pregătește al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei. Noile măsuri ar putea viza importurile de petrol și sistemul bancar

platforma offshore, gaze marea neagra Imagine: Captură Youtube

Liderii UE elaborează planuri pentru un al șaselea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invadării Ucrainei, iar măsurile ar putea să fie prezentate țărilor Uniunii Europene la începutul săptămânii viitoare, potrivit mai multor diplomați, citați de Politico.

Noul pachet urmează să includă o anumită formă de interzicere a importurilor de petrol rusești și, de asemenea, ar putea viza mai multe bănci rusești, expulzându-le din sistemul de plăți internaționale SWIFT, au declarat patru diplomați pentru POLITICO.

Pe măsură ce războiul din Ucraina se prelungește, au crescut cererile de la liderii UE de a întrerupe fluxul vital de venituri al Kremlinului, care provine din sectorul energetic profitabil al Rusiei, în special din exporturile de petrol și gaze.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

În cele cinci pachete anterioare ale sale, UE a susținut interzicerea cărbunelui și a eliminat o serie de bănci rusești din SWIFT, în efortul de a crește presiunea economică asupra Moscovei. Pe măsură ce apar noi dovezi ale atrocităților comise de forțele ruse în Ucraina, guvernele occidentale au sporit sprijinul militar pentru Kiev și au decis să intensifice sancțiunile împotriva președintelui Vladimir Putin și a regimului său.

Marile bănci rusești precum Gazprombank și Sberbank au fost până acum excluse de la sancțiuni, deoarece sunt implicate în tranzacții cu energie. Dar președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat duminică ziarului german Bild că noile sancțiuni vor afecta probabil Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia. Un diplomat al UE se aștepta ca Comisia să vizeze toate băncile rusești, inclusiv Gazprombank.

Articolul ntegral AICI

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: