Un consilier general al Capitalei solicită Companiei Municipale Energetica reevaluarea contractului cu Lukoil, în contextul atacului Rusiei în Ucraina

Redacția feb. 26, 2022 0 comentarii
Compania municipala Energetica

Consilierul general al municipiului București (USR-PLUS) Florin Covaci solicită Companiei Municipale Energetica reevaluarea contractului în valoare de aproape 20 de milioane de lei cu compania rusească Lukoil, în contextul atacului Rusiei în Ucraina.

„Am solicitat Companiei Municipale Energetica Servicii București să reevalueze urgent oportunitatea contractului cu numărul CAN1027683 din data 16.02.2022 în valoare de 19,844,228 LEI cu compania Lukoil. PNL București mă bazez pe sprijinul vostru pentru remedierea acestui aspect”, a scris Covaci, pe Facebook.

Compania rusească Lukoil România este unul dintre cei mai semnificativi jucători de pe piaţa petrolieră din România. Lukoil este cea mai mare companie petrolieră din Rusia din punct de vedere al rezervelor, producției și rafinării țițeiului. Lukoil este una dintre cele doar 354 de firme din țară cu afaceri de peste 100 de milioane de euro, chiar pe poziția 20, cu 1.600 de angajați și afaceri de 5,9 miliarde de lei în 2020. Firma e interesată de extinderea afacerilor în România. La finalul anului trecut, Lukoil și Rusatom Overseas (parte a ROSATOM, grupul rus de stat specializat în energia nucleară) au semnat un memorandum de înțelegere pentru a analiza posibilitatea producției de hidrogen verde la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploiești. Petrotel-Lukoil, unde acționar majoritar al întreprinderii este compania Lukoil, este una dintre cele mai mari rafinării de petrol din România. Preluată, în 1998, de către Compania Lukoil, s-a transformat în cea mai modernă rafinărie a Grupului. Companiile au fost anchetate într-un dosar de fraudă și spălare de bani cu prejudiciu de aproape 1,7 miliarde de euro, însă au fost achitate, deși decizia nu a fost definitivă.

Sursa foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.