Un hacker a spart reţeaua Uber și a avut acces complet şi nerestricţionat, adică infrastructura companiei a fost complet compromisă, susțin experții companiei

uber, aplicatie uber, ride sharing Sursa foto: Pexels

Uber a anunţat că investighează un atac cibernetic, după ce un hacker a trimis experţilor în securitate dovezi ale atacului asupra reţelei sale.

Un hacker a trimis mai multor experţi în securitate imagini prin care dovedeşte că a avut acces la reţeaua Uber. Aceştia au primit imagini care arată structura cloud şi parte a codului folosit de companie.

Unul dintre experţii care au corespondat cu hackerul spune că dovezile primite arată nu doar că acesta a reuşit să pătrundă în reţeaua Uber, ci că a avut acces complet şi nerestricţionat, ceea ce înseamnă că infrastructura companiei a fost complet compromisă.

Analize Economedia

salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda

Uber spune că a oprit conexiunea la internet a mai multor sisteme pentru a investiga incidentul şi a vedea care este amploarea atacului.

Printre sistemele oprite se numără cel folosi pentru comunicarea între angajaţi folosind Slack. Se pare că atacul a fost posibil după ce atacatorul a obţinut acces la contul de Slack al unuia dintre angajaţi.

Hackerul a trimis chiar pe Slack un mesaj către angajaţii companiei, spunând că a atacat reţeaua şi oferind drept dovadă o listă cu mai multe baze interne de date.

În comunicarea cu experţii în securitate, hackerul a spus că are 18 ani şi a atacat reţeaua Uber pentru că securitatea acesteia este slabă. El mai spune că are acces la cod sursă, e-mail-uri şi diverse alte sisteme.

Ultimul atac notabil asupra Uber a avut loc în 2016, când hackerii au obţinut datele a 57 de milioane de clienţi şi şoferi, cerând 100.000 de dolari în schimbul acestora.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: