Un IT-ist de 32 de ani, cu MBA și doctorat în curs, numit vicepreședinte al Autorității pentru Digitalizare. El a trecut de la PLUS la PSD, via ALDE

Dragoș Tohănean

Premierul Nicolae Ciucă l-a numit luni pe Dragoș Tohănean în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității pentru Digitalizarea României, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial. Tohănean este IT-ist cu studii în România și Germania, cadru didactic asociat la Universitatea Brașov, și a ajuns la PSD după ce a schimbat mai multe partide, la doar 32 de ani.

CV-ul oficial al lui Tohănean arată că acesta este programator software, cu experiență în mai multe companii de top locale sau multinaționale (DR Technology Consulting SRL, Deloitte Tehnologie, IBM Romania, Accenture, NTT Data). De asemenea, el este profesor asociat la Facultatea de Matematică și Informatică din Universitatea Transilvania Brașov.

El are un MBA în Guvernanța Corporativă și Managementul Inovației la Universitatea de Științe Aplicate Gelsenkirchen și este înscris la doctorat în Administrarea Afacerilor la Academia de Studii Economice din București.

El a intrat în atenția opiniei publice în anul 2020, când a trecut prin patru partide. S-a înscris în PLUS, apoi a trecut la ALDE, iar după fuziunea cu Pro România a migrat la PSD. El a explicat într-o postare pe Facebook cum se explică schimbarea atâtor partide în doar un an, anul alegerilor locale și parlamentare.

”Da, mă declar vinovat pentru traseul de la PLUS la PSD în 12 luni, dar am putut să înțeleg viziunile fiecărui partid. Pe acest drum am învățat multe, am întâlnit oameni de excepție, dar și oameni care te critică pentru orice pas. Am înțeles că există din păcate, o ură între oameni doar pentru că fac parte din alt partid”, a scris Dragoș Tohănean, potrivit publicației News Brașov.

Foto: Facebook / Dragoș Tohănean

Foto: Facebook / Dragoș Tohănean

Comentarii

  1. Macar asta are ceva scoala. Experienta prea multa nu cred ca are tinind cont de virsta, iar faptul ca are firma lui si are si experienta cu vreo alte 5 firme arata ca probabil a cam stat 1 an la fiecare firma/job ( tinind cont si de anii de studii ). Ramine de vazut ce va face si cit de capabil e. Cel putin nu pare a fi incompetent din start ca celelalte numiri de pina acum.

    • Si Adrian Nastase avea scoala, si nu putina….Pan’ la urma, “cine se aseamana se aduna” si la PSD…..”fura, fura dar au mai facut cate ceva” sau “fura, fura dar ne da si noua”, asta-i “lumina” electoratului si adeptilor lor.

  2. Le trebuie persoane competente măcar în unele domenii dar mai ales în ceea ce privește digitalizarea instituțiilor statului fără de care nu poate fi accesat nici un ban din PNRR, bravo Ghinea și UE!

  3. 1. Dar firma DT Consulting SRl cu sediul in Brasov chiar exista sau e un miraj? Ati verificat-o? Ca nu apare pe nicaieri. Sau nu are numele asta.
    2. Baietelul asta nu are doctoratul, cel putin nu inca, verificati pe site ul Scolii Doctorale ASE. Sau intrebati la secretariat. 🙂
    3. Sustineti sau sustine ca e “Profesor asociat”. Nu e, e doar “Assistant Profesor”, ceea ce, de exemplu, in America pot fi si undergraduatii de an 3.

    Daca as fi ziarist, as mai intreba in stanga, in dreapta, ce e cu acest baietel de baietel, cu niste chestii prin CV de mare potential politic:))). Traseist ordinar este, de mare viitor, sa treci in cateva luni de la USR la PSD in 2020, e o chestie hard de tot, trebuie sa ai stomacul tare sa nu vomiti, asa ca si CV ul poate fi poleit un pic.

  4. Pai mai era unul de la PSD Iași ajuns chiar ministrul Telecomunicatiilor.
    Infiltrati sunt peste tot.
    Ăla lucra si pentru Maguay si pt. Minister.

  5. Pai Maciuca nu a rezistat sa puna un “doctor” ca el. Avansat de CCR, a pus un copil sa digitalizeze statul. Am intrat pe cetatean.gov.ro. E frumos, securizat cu Google authenticator. Ma rog, probabil Serviciul de comunicatii l-a lasat. Insa inauntru te asteapta numai Cartea de Identitate. In rest e gol. Macar daca importau ghiseul.ro, anaf.ro. Sa se vada ceva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *