Un om de afaceri din Rusia a găsit o soluție simplă atunci când Zara și-a închis magazinele: Să își deschidă chiar el un magazin cu produse importate

zara, magazin haine, fashion, cumparaturi, modă Sursa foto: Unsplash / Highlight ID

Aleksandr Gorbunov, un investitor imobiliar din orașul siberian Krasnoyarsk, a avut o soluție simplă atunci când Zara, gigantul spaniol de îmbrăcăminte, și-a închis magazinele din Rusia din cauza invaziei din Ucraina: să importe el însuși, scrie The Guardian.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

„Ideea de a începe să vând produse marca Zara a venit de la soția mea, care a spus că își dorea foarte mult ca hainele să se întoarcă”, a declarat Gorbunov, care a precizat că vineri va deschide un magazin numit Panika (panică), care va vinde exclusiv de produse Zara și Zara Home.

Gorbunov a spus că a găsit rapid un vânzător din Kazahstan care se ocupă de haine Zara, apoi a importat un lot de haine pentru 1,5-2 milioane de ruble (aproximativ 23.000 de lire sterline). El susține că marja sa de profit va fi de doar 200-300 de ruble (aproximativ 3 lire sterline).

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

„Totul este oficial, import paralel”, a spus el, deoarece Rusia permite acum aproape oricui să revândă produse cumpărate din străinătate. „Nu cumpărăm orice… Avem un designer care alege ce să cumpere din cele mai recente colecții – nu vrem să ne umplem pur și simplu magazinul cu haine Zara”.

Companiile occidentale părăsesc Rusia în semn de protest față de război și pentru a evita o potențială reacție de respingere a profiturilor realizate în Rusia. Dar ieșirea mărcilor occidentale are, de asemenea, o semnificație politică de proporții, amintindu-le rușilor obișnuiți de izolarea lor mai visceral decât sancțiunile impuse oficialilor de la Kremlin sau rezervele băncii centrale.

Astfel, Rusia a reacționat prin publicarea unei liste lungi de bunuri de la producătorii străini de automobile, companii de tehnologie și mărci de consum care intră sub incidența așa-numitului mecanism de import paralel, care permite firmelor rusești să cumpere bunuri de la orice companie din afara Rusiei, fără aprobarea proprietarilor de mărci comerciale, deschizând porțile importurilor gri și altor scheme pentru a menține rafturile magazinelor pline.

Produsele care ajung acum în Rusia sunt adesea destinate inițial exportului în țările care fac parte din Uniunea Economică Eurasiatică (UEE) condusă de Moscova și cu care Moscova împarte o uniune vamală: Armenia, Belarus, Kazahstan și Kârgâzstan. Produsele sunt apoi expediate în Rusia și vândute pe piață, iar mărcile occidentale pierd tot controlul asupra distribuției și vânzării lor.