Un pixel NFT a fost vândut cu 1,36 milioane de dolari la o licitație Sotheby’s

Cub NFT Captura Twitter

Artistul Pak a reușit să vândă la o licitație organizată de Sotheby’s un pixel marcat NFT cu suma de 1,36 milioane de dolari, anunță publicația boursorama.com.

În total, operele digitale ale artistului Pak marcate “NFT” au fost vândute cu 16,8 milioane de dolari.

NFT (non-fungible token) sunt obiecte digitale unice a căror autenticitate este garantată prin intermediul tehnologiei blockchain.

Prin acest eveniment, celebra casă de licitații Sotheby’s s-a lansat și ea în aventura “NFT”, după ce rivalii de la Christie’s au organizat vânzarea creației digitale “Everydays: The First 5000 Days” a artistului Beeple pentru 69,3 milioane de dolari.

În loc să mizeze pe raritate, Sotheby’s a scos la licitație o cantitate nelimitată de „cuburi” create de Pak, prin intermediul platformei specializate Nifty Gateway.

Circa 23.598 de animații ale unui paralelipiped rectangular au găsit un cumpărător în cele trei zile cât a durat licitația.

Persoana care a cumpărat cele mai multe cuburi va primi o operă digitală suplimentară, unică, intitulată “The Cube” și diferită de celelalte opere.

Această licitație este încă o dovadă pentru vitalitatea pieței “NFT” care generează zilnic tranzacții de peste 10 milioane de dolari pe platforme digitale precum Nifty Gateway sau OpenSea.

Captura Twitter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *