Un trader din Singapore, autoproclamat „regele nichelului”, este suspectat de o fraudă de 740 de milioane de dolari

Pagani Huayra pixabay.com

Ng Yu Zhi a reușit să atragă 740 de milioane de dolari de la investitori cărora le promitea un profit de 15 % pe bursa nichelului. Autoritățile din Singapore îl suspectează pe trader că a deturnat o mare parte a acestor bani, într-un scandal care ilustrează încă o dată opacitatea pieței materiilor prime, scrie Les Echos.

Bărbatul de 33 de ani, care conduce companiile Envy Asset Management și Envy Global Trading, le promitea investitorilor randamente de 15 % pentru produse derivate pe bursa nichelului, în doar trei luni. Între octombrie 2017 și februarie 2021, acesta a atras de la investitori fonduri de 740 milioane de dolari.

O parte a acestor sume a fost deturnată de tânărul bărbat amator de lux: 225 de milioane de dolari au aterizat în conturile sale. Poliția a confiscat deja peste 75 de milioane de dolari în mașini de lux, apartamente și bijuterii. Acesta era singurul proprietar din Singapore al unui bolid de lux Pagani Huayra, o mașină produsă în doar 150 de exemplare, cu un preț cuprins între 7 și 8 milioane de dolari.

Traderul, care se autoproclama „regelele nichelului” riscă zeci de ani de închisoare. El a fost eliberat după ce a plătit o cauțiune de 1,1 milioane de dolari, dar este obligat să poarte o brățară electronică și să nu părăsească domiciliul între orele 22 și 6 dimineața.

pixabay.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *