Un tweet publicat de Elon Musk determină aprecierea puternică a criptomonedei dogecoin

Dogecoin

Un nou tweet postat de Elon Musk a determinat vineri o apreciere de aproape 50% în 24 de ore pentru criptomoneda dogecoin. Sâmbătă, moneda virtuală lansată ca o glumă în 2013 era tranzacționată în ușoară scădere, la circa 0,52 de dolari, cu o capitalizare de peste 67 miliarde dolari.

În tranzacțiile de vineri dimineața, cotația dogecoin a urcat până la 56 de cenți, pentru a reveni apoi la 54 de cenți.

Această evoluție a venit după ce patronul Tesla, Elon Musk, acuzat de unii de manipularea cotației criptomonedelor, a scris pe Twitter că lucrează cu dezvoltatorii dogecoin pentru a îmbunătăți eficiența tranzacțiilor, potrivit cnbc.com.

Miercuri, Musk anunțase, într-o mișcare care a surprins piața, că Tesla nu mai acceptă plata în bitcoin din cauza îngrijorărilor legate de încălzirea globală, în condițiile în care minarea criptomonedelor este puternic energofagă.

Anunțul său a determinat o mișcare brutală de vânzare de criptomonede, inclusiv dogecoin.

Dogecoin este privită cu suspiciune până și de partizanii fervenți ai criptomonedelor. A fost lansată în 2013 ca o glumă, pornind de la meme-ul “Doge”. Dogecoin este acum a patra cea mai importantă monedă ca valoare de piață.

Experții financiari au avertiza în repetate rânduri asupra caracterului puternic speculativ al acestei criptomonede, deși unii spun că întreaga piață a criptomenedelor este o bulă speculativă.

Săptămâna trecută, guvernatorul Băncii Angliei Andrew Bailey a avertizat că investitorii în criptomonede trebuie să fie „pregătiți să-și piardă toți banii,” după o afirmație similară din partea autorității financiare britanice.

Wikimedia - https://github.com/dogecoin/dogecoin/blob/master/share/pixmaps/bitcoin256.png, MIT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.