Unitatea de tehnologie a VW, Cariad, și Bosch ar putea coopera în domeniul producției de software-ului auto

Redacția dec. 13, 2021 0 comentarii
bosch logo

Unitatea de software a Volkswagen, denumită Cariad și furnizorul de componente pentru automobile Bosch, activ și în România,  se apropie de un acord de cooperare în domeniul software-ului auto, a scris ziarul german Handelsblatt, citând surse ale companiei.

Volkswagen intenționează să investească o sumă decâteva sute de milioane de euro ca parte a tranzacției, a adăugat ziarul.

Volkswagen și-a grupat toate eforturile de software în Cariad, sperând că poate provoca Tesla și Alphabet într-un domeniu în care nu a fost activ în mod tradițional. Cariad se află pe primul loc pe agenda de transformare a Volkswagen, CEO-ul Herbert Diess preluând responsabilitatea unității în consiliul de administrație al grupului în această săptămână, ca parte a unei remanieri recente.

Diess vede software-ul ca pe viitorul câmp de luptă cheie al industriei auto, variind de la sisteme de operare pentru a permite conducerea autonomă până la servicii software care pot fi instalate prin aer.

Cariad, care primește fonduri de 2,5 miliarde de euro de la Volkswagen în fiecare an, a refuzat să comenteze.

Grupul Bosch este prezent în România de 27 de ani și are aproximativ 8.160 de angajați în cinci entităţi. În 2020, Bosch a înregistrat vânzări de 448 milioane de euro pe piața din România.

Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Compania are două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare și birouri de vânzări, toate cele patru sectoare de activitate ale grupului fiind reprezentate: Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru construcţii şi energie și Tehnologie industrială.

Foto: Bosch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *