Uniunea Europeană lansează o platformă pentru ca țările membre să poată cumpăra la comun gaze naturale și gaze naturale lichefiate pentru a reduce dependența de Rusia

Uniunea Europeană a lansat o platformă pentru ca țările Uniunii Europene să cumpere în comun gaze naturale și gaze naturale lichefiate, deoarece încearcă să reducă dependența de combustibilii ruși, scrie Reuters.

Invazia Ucrainei de către Rusia, principalul furnizor de gaze din Europa, a împins prețurile deja ridicate la energie la vârfuri record și a împins UE să reducă dependența de combustibilii fosili ruși prin creșterea importurilor din alte țări și extinderea mai rapidă a energiei regenerabile.

Liderii țărilor UE au aprobat cumpărarea comună de gaze la un summit luna trecută, pe care membrii, printre care Spania și Grecia, au solicitat-o ​​pentru a oferi un tampon împotriva potențialelor întreruperi ale aprovizionării. Rusia furnizează 40% din gazul UE.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Noua platformă formată din reprezentanți ai Comisiei și ai UE s-a întâlnit joi și va pune în comun cererile țărilor și va coordona discuțiile cu principalii furnizori de gaz și GNL.

Schema este voluntară și țările nu sunt obligate să participe. Acesta își propune să folosească influența UE ca cel mai mare cumpărător de gaze din lume pentru a atrage aprovizionarea „la prețuri stabile care reflectă predictibilitatea și dimensiunea pieței comune a UE”, a spus Comisia într-un comunicat.

Prețurile gazelor europene au crescut la niveluri record după ce Rusia a lansat ceea ce numește o „operațiune militară specială” în Ucraina, iar analiștii au avertizat că o ieșire din Europa de a cumpăra cantități mari de GNL ar putea lăsa țările mai sărace să se lupte a se aproviziona.

UE s-a angajat să renunțe la combustibilii ruși până în 2027 și va dezvălui un plan detaliat în mai pentru a face acest lucru.