UPDATE Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a cerut schimbarea din funcție a președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan

G4Media ian. 23, 2023 3 comentarii
Virgil Popescu, ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, cere schimbarea din funcție a președintelui Complexului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, precum și lui Marius Negru, un alt membru al directoratului CE Oltenia, în urma finalizării raportului corpului de control privind accidentul mortal de la cariera Jilț Sud.

Acesta a precizat că „responsabilitățile în cadrul tragicului accident sunt în curs de verificare de organele de cercetare penală”, „noi facem o cercetare administrativă, nu penală”.

„Vom continua extinderea controlului privind toate achizițiile de la complex care se duc spre carierele de cărbune. Am solicitat schimbarea directorului responsabil de achiziții precum și celor care au întocmit acele caiete de sarcini. Am solicitat eliberarea celor responsabili de reabilitarea drumurilor de acces în carieră. Este clar că activitatea de protecție a muncii a existat poate doar formal. Am solicitat prin raport eliberarea din funcție a coordonatorului de protecția muncii”, a mai spus Popescu.

Știrea inițială: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, va cere, azi, schimbarea din funcție a președintelui Complextului Energetic Oltenia, Daniel Burlan, și un control pe toate achizțiile făcute de acesta după ce trei persoane au murit şi zece au fost rănite în urma accidentului produs, marţi, în cariera Jilţ Sud, au declarat pentru G4Media.ro surse liberale.

Primele verificări ale poliţiştilor arată că autoutilitara care a căzut la o diferenţă de nivel de aproximativ trei metri transporta muncitori, dar şi două tuburi metalice de acetilenă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Mihai Popescu (PSD) a solicitat, duminică seara,  demisia ministrului Energiei Virgil Popescu pe care îl acuză de incompetenţă, în contextul accidentului de la Jilţ-Sud. „M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu şi terminând cu modul în care, acum, batjocoreşte o tragedie şi profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a adăugat social-democratul, citat de news.ro.

Demisia lui Virgil Popescu a fost cerută și de deputatul PSD Mihai Weber. „Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL”, a scris el, pe Facebook.

 

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Comentarii

  1. Popexu’ , eu zic așe (doi puncți) că când erai mic erai de treabă. Ba chiar erai om bun. Te pierduși pe drumul spre a deveni adult. Pe undeva cedași în fața tentațiilor și de atunci tot guști. Nu e timpul pierdut să te oprești. La ușa fiecăruia va bate Judecătorul. Eu zic să te pregătești că ai multe să deșerți din tine. Poate așa vei scăpa de osânda la care ai tot lucrat de când te-ai decis să treci în barca diavolilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *