Ursus Breweries anunță o investiție de 2 milioane de euro într-o instalație sustenabilă de recuperare a energiei, în fabrica de la Buzău

Fabrica de bere Ursus Breweries Buzau

Producătorul de bere Ursus Breweries anunță că a investit 2 milioane de euro într-o instalație care folosește tehnologii de eficiență energetică pentru recuperarea energiei termice din gazele arse, la fabrica de bere din Buzău.

Tehnologia presupune recuperarea energiei din gazele arse rezultate în centrala termică a fabricii de bere. Prin implementarea sistemului de recuperare a energiei termice, se estimează o scădere a consumului de gaz natural cu aproximativ 18% și, astfel, implicit scăderea emisiilor de dioxid de carbon aferente.

Compania a mai derulat în trecut și alte proiecte de reducere a consumului de energie, iar emisiile de carbon au scăzut, în 2022, la 50% față de anul de referință 2019. De exemplu, compania a instalat echipamente de reducere a consumului, precum iluminatul cu LED, a automatizat procese, a înlocuit gazul natural în anumite procese cu biogaz produs în stațiile de tratare a apelor uzate din fabrici, a recuperat energia termică din diverse procese cu ajutorul unei noi instalații, a înlocuit instalații de recuperare a condensului cu variante îmbunătățite din punct de vedere al performanței. Compania a finalizat achiziția de stivuitoare electrice în locul celor alimentate cu GPL și a demarat achiziția de autovehicule cu emisii de carbon mai scăzute. De asemenea, are în desfășurare un plan de înlocuire treptată a frigiderelor cu scopul creșterii eficienței energetice, în perioada 2021 și 2022 fiind înlocuite 4.800 de frigidere cu performanță energetică scăzută. Mai mult de jumătate din apa folosită în fabricile din Buzău, Brașov și Timișoara provine din puțurile proprii și fiecare fabrică de bere are propriile ținte de consum. În plus, sunt folosite stații proprii de tratare a apei înainte ca aceasta să intre în circuitul intern, iar apa uzată este tratată în propriile stații de epurare. Compania a redus cantitatea de materiale folosite în ambalaje, fiind utilizat cu 24% mai puțin plastic față de anul de referință 2019. De asemenea, este folosit 100% material reciclat pentru baxurile si tăvițele de carton ale dozelor. Obiectivul este ca până în 2030 compania să folosească ambalaje primare și secundare care pot fi reutilizate sau reciclate și care conțin minim 50% material reciclat.

Analize Economedia

software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Inca aud veterani cum sa plang de Gambrinus ! Evident ca nu mai e ce-a fost ! La noi, pare indoita cu etanol, n-are treaba cu fermentarea, sa nu mai vorbim naturala.

    Ursus era candva bere, acum ai zice ca baga 50g de zahar la litru ca sa fiarba mai repede. 😐

    Sa-l sunam pe Ramses, poate stie mai bine ce-i aia bere…Poate in loc de hamei ar trebui sa puneti lotus ! (Ca tot le dam Egiptenilor tone de grau … Sa dea la schimb cel mai bun tratament all time in history !) N-aduce SRI si pe la noi ?? : D

  2. Sa adaugam si aditivii si celelalte “ingrediente secrete” care baloneaza, dau dureri de cap, te fac sa bei in continuu si sa nu simti nicio aroma cu un miros puternic de drojdie grabita la fermentat.
    Berea industriala de azi e un pișu ptr care marile companii si-au dat mana, acceptand sa vanda otrava

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.