USR: Guvernul a pierdut 680 de posturi între ministere şi 160 de milioane de lei. Direcţiile de tineret din România, pierdute între ministere şi lăsate fără finanţare / Ministrul Muncii, chemat să dea explicaţii în comisia pentru muncă

maraton, alergare Sursa foto: Pixabay

Uniunea Salvaţi România atrage atenţia asupra haosului administrativ în care se află direcţiile de tineret din România, pierdute între ministere şi lăsate fără finanţare pentru proiecte destinate tinerilor. De la înfiinţarea Ministerului Familiei şi Tineretului în 2022 şi până astăzi, aceste direcţii au fost ignorate, în ciuda unei organigrame de 686 de posturi şi a unui cost anual de peste 160 de milioane de lei suportat de bugetul de stat, subliniază formaţiunea. USR o cheamă în Parlament pe ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pentru a da explicaţii în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială pe această temă, transmite News.ro.

USR solicită Ministerului Muncii să preia de urgenţă direcţiile de tineret şi să le includă în organigrama sa, astfel încât acestea să poată primi bugete şi să înceapă să funcţioneze în interesul tinerilor. Totodată, USR o cheamă în Parlament pe ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, pentru a da explicaţii în Comisia pentru Muncă şi Protecţie Socială pe această temă. Este esenţial ca Guvernul să ofere răspunsuri şi să ia măsuri urgente pentru a pune capăt acestui blocaj administrativ care afectează tinerii şi sportul din România.

“Au pierdut 680 de posturi între ministere, de trei ani de zile. Ce român îşi permite luxul să nu aibă nimic de făcut trei ani dar să fie plătit? Am crezut ca vremurile astea cu timpul trece leafa merge au apus cu Ceauşescu dar nu, şi culmea absurdului este că cei care îşi doreau să muncească au primit salariu trei ani dar nu şi proiecte de făcut sau bugete pentru tineri. Din cele 42 de direcţii de tineret care trebuiau să ajungă la Ministerul Familiei şi Tineretului şi apoi prin absorbţie la Ministerul Muncii nu a ajuns niciuna integral şi salariile au rămas să fie plătite din bugetul pentru sport deşi nici pe sport nu au putut face proiecte căci oficial trebuiau să aparţină de alt ministru. S-au pierdut aşa peste 30.000.000 de euro în salarii fără proiecte, când şi la tineri avem printre cele mai mari rate de şomaj din UE şi la sport o cruntă lipsă de resurse. Doar în 7 judeţe au încercat preluarea dar şi acolo doar directori pe foaie, fără patrimoniu sau bugete de proiecte. Am chemat ministra muncii în Parlament să reparăm această risipă”, a declarat Oana Ţoiu, deputată USR.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

USR precizează că, din 156 de tabere pentru elevi şi tineri, doar 60 sunt funcţionale şi banii europeni pentru investiţii în renovare au fost pierduţi pentru ca nimeni nu a aplicat la timp pentru ei pentru ca de ani de zile şi patrimoniul de tineret e rătăcit între instituţii.

“Avem sute de angajaţi la direcţiile judeţene pentru sport şi tineret care vor să muncească, dar statul îi plăteşte ca să nu facă nimic. Sunt direcţii fără buget pentru activităţi, fără fonduri pentru infrastructură, fără o strategie clară. Iar tinerii şi sportivii sunt cei care pierd zi de zi. Vorbim despre aproape 200 de milioane de lei care ar putea fi folosiţi pentru investiţii în infrastructura sportivă. De exemplu, cu aceşti bani am putea construi 20 de bazine olimpice didactice în toată ţara. În schimb, Agenţia Naţională pentru Sport are doar 15 milioane de lei pe an pentru întreţinerea bazelor sportive existente. În loc să reparăm terenuri şi să investim în viitorul sportului românesc, menţinem artificial posturi care nu produc nimic. Am semnalat oficial problema încă din 2024, dar Guvernul a ales să tacă”, a explicat Brian Cristian, deputat USR.

Deputaţii USR au solicitat deja explicaţii din partea ministerelor implicate, dar până acum nu au primit niciun răspuns clar.

USR susţine descentralizarea administrativă ca soluţie pe termen lung pentru evitarea unor astfel de blocaje birocratice. România nu îşi poate permite să piardă fonduri şi să lase tinerii fără resurse, în timp ce banii publici sunt risipiţi în haos administrativ. USR va continua să facă presiuni pentru ca această problemă să fie rezolvată cât mai curând.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.