Vești optimiste din cea mai mare economie a Europei: guvernul german ar fi decis să îşi îmbunătăţească prognoza de creştere pentru acest an la 3,5%

Redacția apr. 26, 2021 0 comentarii
germania, steag germania

 

Guvernul german a decis să îşi îmbunătăţească prognoza de creştere pentru acest an la 3,5%, de la 3% cât estima în ianuarie, revizuirea fiind justificată de performanţele peste aşteptări înregistrate de prima economie europeană la finele anului trecut, a dezvăluit luni o sursă din apropierea acestui dosar pentru Reuters. Aceeaşi sursă a adăugat că Guvernul de la Berlin mizează în prezent pe o creştere economică de 3,6% în 2022, transmite Agerpres.

Ministerul german al Economiei nu a dorit să comenteze aceste cifre. Guvernul german urmează să dea marţi publicităţii noile sale estimări de creştere pentru 2021. La începutul acestei luni principalele institute de cercetări economice din Germania au estimat că Produsul Intern Brut va înregistra în acest an un avans de 3,7%, urmat de o creştere de 3,9% în 2022.

Încrederea oamenilor de afaceri din Germania s-a îmbunătăţit uşor în luna aprilie, în condiţiile în care cel de-al treilea val de infecţii cu COVID-19 şi criza de semiconductori în sectorul producţiei de autovehicule a încetinit revenirea celei mai mari economii europene. Cu toate acestea, producători germani concentraţi pe exporturi profită în prezent de o cererea mai mare venită din China şi SUA, chiar dacă serviciile orientate spre piaţa locală suferă de pe urma restricţiilor prelungite destinate ţinerii sub control a noului val de infecţii.

Pe ansamblul anului trecut, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat un recul de 4,9% comparativ cu 2019, o performanţă uşor mai bună faţă de o primă estimare a Destatis care vorbea de o contracţie de 5%. În perioada postbelică, doar în 2009, în timpul crizei financiare globale, Germania a înregistrat o contracţie economică mai mare, de 5,7%.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre, amintește Agerpres.

 

Sursa foto: Pexels Ingo Joseph

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *