VIDEO Autostrada Moldovei: Pizzarotti – Retter a mobilizat aproape 400 de drumari pe Lotul 1 Ploiești – Mizil și folosește tunuri de căldură pentru structuri

Autostrada Moldovei A 7 Lot 1 nod Dumbrava

Mobilizare bună a Asocierii Pizzarotti – Retter, în ciuda temperaturilor negative, pe primul lot al Autostrăzii Moldovei, unde lucrează aproape 400 de drumari cu peste 100 de utilaje, anunță secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu.

Pe lotul Ploiești (Dumbrava – A 3) – Mizil, constructorul lucrează cu 397 de drumari și 125 de utilaje, iar pentru protejarea betonului turnat la nodul rutier Dumbrava au fost aduse tunuri de căldură. La sfârșitul lunii decembrie 2023, CNAIR raporta un progres de 43% pe lotul de 21 de kilometri, iar termenul de finalizare rămâne octombrie 2024. Oficialii din transporturi au promis deschiderea ambelor loturi dintre Ploiești, Mizil și Pietroasele (49 km), loturile Pizzarotti – Retter și Coni – Trace până la sfârșitul anului, dar inaugurarea este condiționată de mobilizarea constructorilor și condițiile meteo din lunile de primăvară și toamnă, mai ales pe lotul 2 Mizil – Pietroasele, mai lung și cu întârzieri pe jumătatea bulgarilor de la Trace. Lotul 2 Mizil – Pietroasele (28 km) este la 41%.

„Antreprenorul (n.r Pizzarotti- – Retter) are mobilizate în șantier 397 de persoane și 125 de utilaje și echipamente de construcții, iar dacă ritmul de lucru al acestuia va fi unul eficient, acest prim lot al Autostrăzii Moldovei A7 reprezintă un obiectiv pentru darea în trafic anul acesta”, afirmă Ionel Scrioșteanu.

Pentru pasajul de la nodul rutier Dumbrava Retter a adus trei tunuri de căldură. „Am plecat acum spre șantier să văd cu ochii mei că pilele sunt in totalitate invelite ca să ajungă caldura peste tot. Nu are voie nicăieri să ajunga -7 grade pe cofrag!”, a spus Guido Retter, se arată pe pagina de Facebook dedicată Autostrăzii A7.

Și fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă a postat o imagine din avion cu nodul rutier A3 – A7:

„Din avionul de Iași: nodul Dumbrava de unde începe A7. Lot lansat în licitație pe 1 iunie 2021, în mandatul nostru. Pe fundal, Caraimanul”:

Autostrada Moldovei A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră finanțat prin PNRR cu aprobare din 2021 (detalii aici).

Imagini cu nodul rutier A3 – A7 au fost publicate pe Canalul YouTube „Spiri Drone”:
Lucrările pentru construirea lotului 3 al Autostăzii Ploiești – Buzău încep pe 1 martie 2024, iar Nurol (Turcia) are termen de execuție 20 de luni pentru lotul de 14 kilometri dintre Pietroasele și Buzău, a anunțat marți șeful CNAIR, Cristian Pistol. Autostrada Moldovei A7 Ploiești – Pașcani (319 km) are 13 loturi, iar lotul Nurol este singurul pe care încă nu se lucrează, contractul fiind semnat la sfârșitul anului trecut.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *