Ministerul Transporturilor solicită constructorului Alsim Alarko (Turcia) o mobilizare mai bună pentru finalizarea primului lot al Autostrăzii A 0 București Sud, miza fiind deschiderea nodului rutier A0-A2 (Autostrada Soarelui) înainte de vârfurile de trafic din iulie și august, în sezonul estival. Lotul 1 Glina-Vidra (17 km.) a depășit 85 % execuție, dar nodul rutier de la Glina -A 2 este complex și de-abia au început lucrările de asfaltare. Este posibil ca echipele constructorului să prioritizeze secțiunea Vidra-Popești Leordeni (DN 4) pentru a respecta termenul stabilit de inaugurare pentru sfârșitul lunii (martie).
De ce este foarte importantă conexiunea cu A 2 : pentru că va asigura 33 de kilometri de Autostradă între Bragadiru DN 6 și Autostrada Soarelui și, pe lângă fluidizarea traficului pe Centura București (DNCB) o varianta mai bună pentru șoferii care la vară vin dinspre A 1 București-Pitești spre Constanța fără a trazita Bucureștiul de la Vest la Est (intrare pe Maniu, ieșire Pallady). Pentru legătura completă A 1-A 2, cu o mobilizare mult mai bună pe lotul 3, Aktor ar avea unele șanse de finalizare în decembrie 2024.
,,Chiar dacă lucrările au evoluat favorabil de la ultima vizită, ritmul poate fi îmbunătățit simțitor, în așa fel încât să se finalizeze cât mai rapid lucrarea și să putem da în trafic acest nod rutier și tronsonul până la DN4./Este un pasaj cu viaduct de peste 700 de metri care supratraversează A 2. Toate bretelele sunt pe viaduct și pe stânga și pe dreapta. Mă așteptam sincer să găsesc mai animat șantierul (n.r sâmbătă 9 martie), mai mulți muncitori …au lucrat mai devreme. Săptămâna viitoare (11-17 martie) voi avea o discuție cu responsabilii de șantier să vedem cu suplimentează numărul de muncitori în această perioadă”. -Ionel Scrioșteanu.
Secretarul de stat Scrioșteanu a precizat că cei 13 kilometri dintre Jilava (DN5) -Vidra și Popești Leordeni vor fi dați în trafic până la sfârșitul lunii, dar fără a avansa un termen și pentru tronsonul de 10 km. dintre DN 4 și Autostrada Soarelui.
Cele mai noi imagini cu nodul de la Glina au fost publicate pe Canalul YouTube Construim România :