VIDEO Cele mai noi imagini cu șantierul UMB pe Autostrada București Nord. CNAIR trebuie să rezolve descărcarea în DN 2 la Afumați pentru a nu avea o „autostradă-muzeu”

Asfaltare UMB A 0 Lot 2 Autostrada Nord

Constructorul român UMB avansează pe șantierul lotului 2 al Autostrăzii București Nord, tronson de 19 kilometri pe care l-ar putea termina în august-septembrie, cu 10 luni înainte de termen. Cu toată mobilizarea constructorului, fără o descărcare provizorie în DN 2 la Afumați riscăm să avem o „autostradă-muzeu”, nodul rutier de la Afumați fiind prevăzut în contractul pentru Lotul 3 Afumați – Cernica (contract semnat în 16 martie 2023 și cu termen de un an doar pentru etapa de proiectare).

Cele mai noi imagini pe care le-a publicat Asociația Construim România cu lotul complet DN 1 (Corbeanca) – DN 2 Afumați arată lucrările de la nodurile rutiere DN 1 și noile restricții de la intersecția cu Autostrada A3 București – Ploiești și kilometri întregi unde deja s-au așternut straturile asfaltice.
Ce variante are CNAIR: 

Pentru asigurarea descărcării în DN 2 la Afumați, Compania de Drumuri ar trebui să construiască suplimentar bretele și să reconfigureze DN 2 în zona Afumați. Se poate face cu un contract suplimentar care încă nu a fost lansat în licitație și nici nu sunt exproprieri făcute. O altă variantă, pentru ca autostrada să nu fie deschisă doar între DN 1 și Autostrada A3 București – Ploiești ar putea fi descărcările în Drumurile Județene DJ 200 Ștefănești – Dascălu sau DJ 100 Ștefănești – Afumați, după cum spunea în toamna anului trecut, Cristian Pistol, șeful CNAIR,„Cei 19 km ai lotului 2 al A0 Nord vor face legătura între DN1 și A3, iar până la finalizarea lotului 3, circulația va fi descărcată temporar în DJ100”, afirma Pistol (detalii aici).

În câteva zile CNSC trebuie să anunțe decizia pentru Lotul 1 al Autostrăzii A0 Nord (18 km între A1 și DN 1), ultimul lot fără contract dintre cele șapte tronsoane ale întregului inel. Intrakat și Pizzarotti au depus noi contestații, contractul fiind scos la licitație de 4 ani, din iunie 2019.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *