VIDEO Cum arată fabrica de grinzi a turcilor care construiesc primele două loturi ale Autostrăzii de Centură București Sud

Alsim Fabrica de Grinzi Autostrada A 0

1.460 de grinzi sunt necesare pentru construirea loturilor 1 și 2 ale Autostrăzii de Centură A0 București Sud, constructorul Alsim Alarko din Turcia montând o stație proprie pentru fabricarea grinzilor în șantier.

Cel mai avansat lot de pe semi-inelul sudic este Lotul 2, cu o lungime de 16 kilometri între Vidra și Bragadiru (stadiu fizic 42%), cu promisiunea de deschidere a unui tronson de aproximativ 10-11 km în decembrie, în timp ce lotul 1 Glina-Vidra, de 17 kilometri, este la 20%.

Pe lotul 1, cel mai dificil nod rutier este pasajul peste Autostrada Soarelui. Turcii au montat prima grindă produsă în propria fabrică la sfârșitul lunii ianuarie 2022 la pasajul peste Calea Ferată București-Giurgiu. Din cele 800 de grinzi aferente lotului 2, 168 de grinzi sunt doar pentru pasajul care supratraversează prima cale ferată din România.

Producția grinzilor „in situ” nu este o premieră pentru infrastructura din România, pentru că și constructorul băcăuan UMB și-a produs grinzile pentru A7 Centura Bacău și pentru Autostrada Ford Craiova-Pitești (loturile, 2, 3 și 4).

Imagini din dronă cu fabrica de grinzi a turcilor de la Alsim Alarko au fost publicate duminică pe canalul YouTube Ivașca Ionuț:
Lucrările efective pentru construirea lotului 3 al Autostrăzii A0 București Sud unde lucrează grecii de la Aktor au început în toamna anului trecut, după 5 luni de la deschiderea șantierului, stadiul fizic fiind de doar 2%, dar antreprenorul promite să se mobilizeze mai bine de luna aceasta.

Firma Alsim Alarko a semnat luna trecută contractul pentru proiectarea și execuția primei secțiuni a Magistralei de Metrou M6 Gara de Nord-Otopeni și candidează și pentru secțiunea Băneasa-Otopeni.

Captură You Tube

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *