VIDEO Drumul Expres Craiova – Pitești: Cum arată lotul de 20 de kilometri (Centura Slatina) care s-ar putea deschide în iunie/ Pe centura Balș au fost montate indicatoarele cu noua limită de viteză: 120 km/h

Drum Expres Lot 2 viteza 120

A doua jumătate a lotului 2 de pe Drumul Expres Craiova – Pitești, care cuprinde Centura Slatina, ar putea să fie deschisă circulației peste aproximativ o lună, constructorul UMB mai având de rezolvat doar „problema” pasajului feroviar de la Găneasa din județul Olt.

Cele mai noi imagini din dronă surprind lucrări la final pe lotul cu o lungime de 21 de kilometri Balș – Valea Mare.

De asemenea, pe prima jumătate a lotului II (Centura Balș) deschisă circulației pe 21 aprilie, viteza de circulație a fost ridicată la 120 km/h. după ce drumarii (CNAIR) au montat indicatoarele cu noua limită de viteză.

Și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, promitea deschiderea Centurii Slatina în iunie. „În luna iunie va fi deschisă circulația și pe Lotul 2 (conform graficului de lucrări), între Piatra-Olt și Valea Mare (21, 35 km). Acest lot va asigura ocolirea municipiului Slatina, unde la ora actuală traficul rutier provoacă ambuteiaje și disconfort”, a transmis Grindeanu.

Cele două contracte pentru loturile Balș – Slatina au fost semnate cu constructorul român UMB în 2018, iar lucrările au început la sfârșitul anului 2019. Prima jumătate (Centura Balș) a costat 661 milioane lei, în timp ce pentru Centura Slatina, care include viaductul de 1,6 km, costul a fost de 792 milioane lei.
Pentru tronsonul Valea Mare – Colonești (21 km), CNAIR raportează un stadiu fizic de execuție de 96% și o estimare pentru deschiderea circulației în trimestrul II al acestui an, deși pentru alte lucrări este menționată luna în care trebuie recepționat proiectul, potrivit termenului contractual.

Ultima zonă cu lucrări mai ample (Pasajul Găneasa) poate fi vizualizată de la minutul 6:
Sursa CNAIR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.