VIDEO Drumul Expres Craiova – Pitești: UMB, în linie dreaptă pentru inaugurarea lotului 3 / Pe șantier se lucrează cu 500 de drumari și 150 de utilaje

Drum Expres Craiova Pitești Lot 3

Lotul 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești va fi deschis până la sfârșitul anului, singura piedică în calea inaugurării fiind „o perioadă lungă cu precipitații”, asigură din nou CNAIR. Regionala de Drumuri Craiova a prezentat cel mai recent raport pentru șantierul UMB care a depășit 80% cu două luni înainte de intrarea în iarnă. Pe Lotul 3, Slatina – Colonești (32 km), cel mai puternic constructor din România lucrează cu 500 de drumari și 150 de utilaje. Despre evoluția lucrărilor în zona Jitaru (zona lipsă de 300 de metri) Economedia a scris aici.

„Stadiul fizic al lucrărilor a depășit 80%, fapt ce ne dă încredere că vom circula la sfârșitul acestui an și pe acest tronson de drum de mare viteză, singurul fapt ce poate întârzia finalizarea este o schimbare a vremii, în sensul să avem o perioadă lungă de precipitații. La acest moment pe șantier sunt peste 500 de muncitori mobilizați și peste 150 de utilaje. Se lucrează la structuri, care au un stadiu foarte avansat, la scurgerea și evacuarea apelor, se montează parapete, se așterne asfalt se montează inclusiv indicatoarele rutiere. Se va circula pe tot tronsonul, de la Valea Mare până la Colonești, CNAIR a identificat soluția privind descărcarea și deja se lucrează pentru implementarea ei”, a transmis Direcția Regionala de Drumuri și Poduri Craiova. Termenul contractual de finalizare este ianuarie 2024.

Lotul 4, Colonești – Oarja (legătura cu A1 București – Pitești) pe care va fi amenajat nodul de la Suseni (DJ 659) are tot 32 km lungime, este la aproximativ 30%, dar deschiderea la sfârșitul anului viitor nu poate fi garantată.

Sursa : CNAIR DRDP Craiova

Comentarii

  1. V-a spus Cosma că nu poate fi garantată deschiderea lotului 4 la sfârșitul anului viitor? Sau Pro Infrastructura ?
    Deocamdată UMB a demonstrat că este un constructor serios , care respectă contractele și când are condiții termină lucrările înainte de termen.
    Sunt convins ca lotul 3 era terminat dacă nu era blocajul de la Jitaru.
    Grindeanu demisia , CNAIR să fie desființată.

  2. Îi bine daca respecta termenele. UNA E “LAUDA-MA GURA” in materiale de presa si alta poate fi cand se da in folosinta. Sa speram ca si termina si nu apar “probleme” ca pe A3, cu schimbari de trasee si alte cele. Nasol e ca se impart pe atatea loturi, constructori diferiti si nu e gata nimic de la un cap la celalalt.

  3. Tronsonul 1 al drumului expres, cel mai scurt din 4 tronsoane-circa 17 km – deși este chipurile gata în proporție de 50% are termen de finalizare mai mare decât tronsonul 4 început cu 2 sau 3 ani după tronsonul 1.Vad ca papagali de la proinfrastructura sau alte jigodii care mor de grija firmelor romanesti sunt focusa-ți pe ce face, ce mănâncă și cu cine se plimba Umbrarescu. Măcar dacă ar munci toate firmele care fac autostrăzi în România măcar la 50 % din ce realizează acest antreprenor am fi plini de drumuri expres și autostrăzi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *