VIDEO Premierul Florin Cîțu s-a dus să inaugureze Pasajul Mogoșoaia, în timp ce parlamentarii au citit moțiunea împotriva sa / Camionagiii l-au împiedicat să își țină discursul cu un cor de claxoane

Redacția sept. 30, 2021 1 comentarii
Pasaj Mogosoaia inaugurare Florin Cîțu

Premierul Florin Cîțu a inaugurat joi Pasajul Mogoșoaia, prima inaugurare a unui obiectiv de infrastructură rutieră de anul acesta, în același timp în care parlamentarii au citit o moțiune de cenzură depusă împotriva sa.

La inaugurare mai sunt prezenți și ministrul interimar al Transporturilor Dan Vîlceanu și fostul ministru al Transporturilor, în prezent ministru de Interne, Lucian Bode.

Oficialii nu au putut să își țină discursurile, din cauza unui cor de claxoane al camionagiilor aflați la fața locului.

Premierul a precizat că le-a transmis șoferilor care claxonează că „acest pasaj care se termină cu 5 luni mai devreme va rezolva problema șoferilor care stau în trafic”.
Pasajul de la Mogoşoaia de pe centura Capitalei este prima inaugurare a unui obiectiv de infrastructură rutieră de anul acesta, din păcate şi singurul pod din cele cinci în lucru.

Pasajele de la Domneşti, Berceni şi Popeşti – Leordeni (Olteniţa) care se construiesc ca sensuri giratorii suspendate vor fi deschise în 2022, în timp ce pentru podul de la Cernica, parte din contractul de modernizare DN 2 – A2, lucrările sunt la aproximativ 10% după mai bine de un an şi jumătate de la deschiderea şantierului.

Iniţial, termenul de finalizare al pasajului clasic de la Mogoşoaia era primăvara anului viitor, însă fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, a cerut constructorului Strabag din Austria să încheie lucrarea la 1 octombrie. De altfel, secretarul de stat în ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu, care a monitorizat săptămânal şantierul, anunţa că antreprenorul va respecta termenul asumat de 1 octombrie.

Recepția nu este una finală, ci o „punere în circulaţie”, pentru că lucrările de finisaje vor continua sub trafic.

Lucrările pentru construirea pasajului de la Mogoşoaia cu o lungime totală de 800 de metri au început în aprilie 2020, iar costul investiţiei este de 33 de milioane lei.

Următoarea inaugurare pe care a stabilit-o oficial, Ministerul Transporturilor este „ciotul” de centură de la Mihăileşti, pe DN 6 Bucureşti- Alexandria, o centură de doar 3 kilometri care se deschide după aproape zece ani de la primele lucrări.

Comentarii

  1. Inaugurarea in avans a pasajului a fost anuntata de domnul secretar de stat Irinel Scriosteanu cu mult timp inainte de aparitia d-lui Drula la minister. ‘Din pacate’ pentru cei ce au scris acest articol postarile de pe pagina de facebook a domnului Scriosteanu exista inca si arata cum stau lucrurile cu adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.