VIDEO Un secretar de stat în ministerul Transporturilor a trecut podul de la Brăila cu mașina: Traversarea a durat două minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h

Pod Brăila asfaltări

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Scrioşteanu anunţă, într-o postare pe Facebook, că a traversat podul  peste Dunăre, de la Brăila, cu maşina, de la un capăt la altul, pentru prima dată, iar traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h.

„La ultima vizită pe şantierul Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila/Galaţi – Tulcea, am traversat podul cu maşina de la un capăt la altul pentru prima dată. Traversarea a durat 2 minute, circulând cu o viteză de până la 50 km/h”, a scris Scrioşteanu pe Facebook.

El prezintă şi stadiul lucrărilor la pod.

Conform secretarului de stat, a fost finalizată turnarea celui de al doilea strat de asfalt pe Podul suspendat peste Dunăre pe sensul de mers către Tulcea, a fost finalizată asfaltarea sensului giratoriu de la Km 1+180 Baldovineşti, pe malul Brăilean; a fost începută turnarea stratului de uzură pe primul tronson al drumurilor de legătură; a început montarea parapetului de protecţie pe pod pe sensul de mers către Tulcea.

De asemenea, el mai anunţă că a început vopsirea cablurilor principale de susţinere a podului cu vopsea anticorozivă, a început asfaltarea sensului giratoriul de legătură cu Drumul Expres Brăila – Galaţi, iar săptămâna viitoare va începe şi turnarea primului strat de asfalt pe pod pe sensul de circulaţie Tulcea – Galaţi.

Totodată, continuă lucrările la drumurile de legătură pe toate zonele.

Pe de altă parte, după cum a arătat Economedia la sfârșitul lunii martieal treilea pod suspendat ca lungime din Europa nu poate fi deschis circulației pentru că drumurile de legătură sunt la doar 60% execuție, deci CNAIR se îndreaptă spre scenariul „podului muzeu”.

Estimările oficiale arată că Podul de la Brăila ar putea să fie deschis în mai-iunie 2023 pe varianta Măcin respectiv în august-septembrie pe varianta Jijila. Stadiul fizic de execuție pentru Pod și Drumuri de Legătură este de 85%, potrivit raportării oficiale a CNAIR. Pentru legătura cu Drumul Expres Brăila – Galați, UMB a reluat lucrările pe șantierul ajuns la 30%, dar șansele de finalizare în decembrie 2023 sunt destul de mici (detalii despre DEx 6, aici).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *