Visa va permite utilizarea de criptomonede pentru decontarea plăților

card, visa, criptomonede, ethereum

Compania internaţională de tehnologii de plată Visa a anunțat luni că va permite utilizarea unei criptomonede pentru decontarea tranzacțiilor pe rețeaua sa de plăți, un nou semn că industria financiară acceptă din ce în ce mai mult monedele digitale, scrie Reuters.

Compania a transmis că a lansat programul-pilot în parteneriat cu platforma de plăți și criptare Crypto.com și intenționează să ofere opțiunea mai multor parteneri în cursul acestui an.

Moneda USD Coin (USDC), pe care o va folosi Visa, este o criptomonedă stabilă a cărei valoare este legată direct de dolarul SUA.

„Vedem o cerere din ce în ce mai mare din partea consumatorilor din întreaga lume pentru a putea accesa, păstra și utiliza monedele digitale și vedem cererea clienților noștri de a construi produse care să ofere acel acces pentru consumatori”, a declarat Cuy Sheffield, șeful diviziez cripto a Visa.

În mod tradițional, dacă un client alege să utilizeze un card Visa Crypto.com pentru a plăti o cafea, moneda digitală deținută într-un portofel de criptomonede trebuie convertită în bani tradiționali.

Portofelul de criptomonede va stoca moneda tradițională fiat într-un cont bancar, care va fi conectat la Visa la sfârșitul zilei, pentru a deconta orice tranzacție.

Cea mai recentă mișcare a Visa, care va folosi blockchain-ul ethereum, elimină necesitatea de a converti moneda digitală în bani tradiționali pentru ca tranzacția să fie decontată.

Visa a transmis că a colaborat cu banca de active digitale Anchorage și a finalizat prima tranzacție în această lună.

Mișcarea Visa vine în contextul în care companiile financiare, precum BlackRock Inc și Mastercard Inc, iau măsuri pentru a utiliza mai mult criptomonedele pentru investiții și plăți.

Șeful Tesla, Elon Musk, un susținător major al criptomonedelor, a declarat săptămâna trecută că le va permite clienților săi să își cumpere vehiculele electrice cu bitcoin, sperând să încurajeze utilizarea zilnică a monedei digitale.

Sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *