Volkswagen, doar 300.000 de mașini produse la Wolfsburg în 2021, cea mai mică cifră din 1958 încoace

volkswagen logo

Volkswagen a produs până acum anul acesta doar 300.000 de mașini la principala sa fabrică din Wolfsburg, a declarat o sursă a companiei cu cunoștințe despre această problemă, cea mai mică cifră din 1958 și cu mult în urma producției sale medii înainte de pandemie, potrivit Reuters.

Fabrica, care produce mașini pentru mărcile Golf, Tiguan și Seat, printre altele, a produs în medie 780.000 de vehicule pe an în ultimul deceniu și a declarat în 2018 că își propune să crească această cifră la un milion.

Însă problemele lanțului de aprovizionare au însemnat că puțin sub 500.000 de vehicule au ieșit de pe linia de asamblare în 2020. Producția din acest an, raportată pentru prima dată de Die Zeit săptămânal, va fi chiar mai mică odată cu instalarea crizei semiconductoarelor.

Volkswagen a declarat anterior că va avea o deficiență de producție în sute de mii de unități, din cauza lipsei de semiconductori, o problemă care afectează producătorii de autovehicule din întreaga lume, despre care compania se așteaptă să dureze până în 2022.

Un purtător de cuvânt a declarat săptămâna trecută că se desfășoară discuții pentru a aborda competitivitatea fabricii de la Wolfsburg, care nu produce încă vehicule complet electrice, în special în fața concurenței crescânde a noilor participanți, cum ar fi Tesla.

Comentariile au urmat rapoartelor pe care CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, le-a anunțat într-o ședință a consiliului de supraveghere din septembrie că o întârziere în tranziția la vehiculele electrice ar putea costa companiei 30.000 de locuri de muncă – unul din patru dintre angajații actuali.

sursa foto: Pixabay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *