Zeci de percheziţii în Bucureşti şi în 12 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul vânzării de maşini second hand

trafic-bucuresti-masini_INQUAM_Photos_Sabin_Cirstoveanu

Zeci de percheziţii au loc marţi în Bucureşti şi în 12 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul vânzării a mii de maşini second hand, prejudiciul fiind de aproximativ 6 milioane de euro.

„Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pun în aplicare 60 de mandate de percheziţie domiciliară, la domiciliile unor persoane bănuite de spălare a banilor, în formă continuată, evaziune fiscală în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată şi uz de fals în formă continuată. Activităţile se desfăşoară în municipiul Bucureşti şi în judeţele Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Vâlcea şi Vrancea”, anunţă IGPR, citat de news.ro.

Din cercetări a reieşit că, în perioada iulie 2019 – martie 2020, persoanele bănuite ar fi comercializat, pe piaţa internă, aproximativ 3.000 de autoturisme second-hand, achiziţionate din spaţiul intracomunitar, prin intermediul unor societăţi comerciale, fără ca operaţiunile respective să fie înregistrate, în mod corect, în evidenţele contabile şi fiscale ale acestora.

Vehiculele second – hand achiziţionate de la furnizorii intracomunitari ar fi fost aduse în ţară şi comercializate, prin intermediul unor site-uri specializate, către diverse persoane interesate, cu eludarea obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat, iar sumele obţinute, în mod ilicit, ar fi fost integrate într-un circuit financiar aparent legal.

”În perioada 2019 – 2020, ar fi fost întocmite mai multe contracte de creditare sau cesiune, fictive, prezentate unor instituţii şi operatori economici, în scopul ascunderii originii evazioniste a fondurilor şi pentru inducerea în eroare a organelor de urmărire penală şi fiscale. Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este de aproximativ 6 milioane de euro”, precizează IGPR.

Vor fi puse în aplicare 66 de ordonanţe, prin care s-a dispus ridicarea de înscrisuri de la persoanele implicate în activitatea infracţională.

La activităţi participă poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi ai serviciilor de investigare a criminalităţii economice ale Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi inspectoratelor de poliţie judeţene Argeş, Braşov, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Ilfov, Ialomiţa, Olt, Vâlcea şi Vrancea.

Sursa foto: Inquam Photos/ Sabin_Cirstoveanu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.