Podul suspendat de la Brăila, lucrare de două miliarde de lei realizată de grupurile Astaldi (Italia) și IHI Infrastructure (Japonia), are infiltrații de apă în structura de bază a pilonilor de susținere, scrie Libertatea. Compania de drumuri afirmă că aceasta este o „situație neprevăzută” și că a cerut o expertiză tehnică și o „intervenție de urgență”.
Un filmuleț care prezintă apa scurgându-se la baza podului a apărut în data de 11 iunie pe YouTube.
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii (CNAIR) a răspuns, la solicitarea Libertatea, că „apariția infiltrațiilor la blocurile de ancoraj este o situație neprevăzută” și că a cerut o expertiză tehnică și o „intervenție de urgență” în vederea remedierii, plus monitorizarea „strictă și permanentă” a lucrărilor.
Constructorii au început totodată lucrările de etanșare a rosturilor, în vederea evitării apariției unor consecințe asupra capacității structurale a blocurilor de ancoraj, mai susține compania.
Lucrările la Podul peste Dunăre de la Brăila sunt în grafic, iar cele mai noi imagini surprind constructorii japonezi în etapa de pregătire a întinderii cablurilor principale, una dintre cele mai spectaculoase faze ale proiectului de aproape o jumătate de miliard de euro.
În această vară este programată întinderea cablurilor principale, acestea cântărind 6.700 de tone (60 cm diametru), iar deschiderea circulaţiei este estimată pentru sfârşitul anului viitor şi condiţionată de finalizarea drumurilor de legătură între infrastructura existentă şi cel mai mare pod din ţară.
Podul de la Brăila va avea o lungime totală de 2 kilometri şi trei deschideri: o deschidere principală de 1.100 metri și două deschideri laterale de 490 de metri pe malul Brăila și 360 metri pe malul Tulcea.
Contractul pentru Podul suspendat de la Brăila, cea mai complexă lucrare de infrastructură rutieră din ultimii 30 de ani, a fost semnat în ianuarie 2018 pentru 433 milioane euro, iar primele lucrări au început în decembrie 2018.