Autostrada Ploiești – Buzău: Nurol a depus contestație la CNSC. Contractul pentru lotul 3, Pietroasele – Buzău, nu poate fi semnat cu Tekfen

Ploiești -Buzău

Contractul pentru execuția lotului 3 al Autostrăzii Moldovei nu poate fi semnat cu Tekfen după ce Nurol (Turcia) a depus contestație la CNSC. Contestația a fost înregistrată marți, 6 iunie, în prima zi lucrătoare după minivacanța de 1 iunie și Rusalii. Pe 23 mai, Compania de Drumuri a desemnat constructorul Tekfen câștigător al lotului Pietroasele – Buzău (14 km), iar cele 10 zile legale pentru depunerea contestațiilor au expirat joi, 1 iunie.

„Semnarea contractului pentru construcția lotului 3 al Autostrăzii Ploiești – Buzău (13,9 km), a intrat în linie dreaptă ! Lotul Pietroasele – Municipiul Buzău a fost atribuit constructorului turc TEKFEN INSAAT VE TESISAT A.S. la valoarea de 1,15 miliarde de lei (fără TVA). După reevaluarea ofertelor și după respingerea contestației Danlin XXL SRL de către Curtea de Apel București CNAIR a desemnat un nou constructor. După trecerea termenului legal de 10 zile, dacă nu vor fi depuse noi contestații, este posibilă semnarea contractului pentru construcția ultimului din cele 13 loturi ale A7 finanțate din PNRR. Lucrările care includ 8 poduri și un pasaj (1,26 km), trebuie finalizate în 20 de luni, după emiterea Ordinului de Începere”, a transmis pe 22 mai, directorul general CNAIR, Cristian Pistol.

Licitația pentru execuția Lotului 3 (14 km) a fost lansată în urmă cu aproape 2 ani, în iunie 2021, dar contractul nu a fost semnat din cauza contestațiilor. Inițial, CNAIR îi desemnase câștigători pe bihorenii de la Selina (Drum Asfalt – Trameco), dar Nurol, Tekfen și Danlin au depus contestații, câștigate inclusiv la Curtea de Apel București.

Pentru execuția lotului 3, în septembrie 2021 au fost depuse 13 oferte (detalii aici).

Comentarii

  1. pentru cine este facuta legea asta cu contestatiile???? Eu inteleg ca este normal sa fie contestatie, dar contestatie la contestatie la contestatie???? Serios? Hotii aia de la guvern si din agentii nu observa cum creste frustrarea oamenilor? Trezirea *bip *bip *bip de nenorociti.

  2. Asta e bătaie de joc
    Aici se vede neputința statului Român în fața unor societății care cu asta sau ocupat de-a lungul timpului cu contestați iar când vor câștiga într-un final nu au cu cine lucra și se ajunge la alte intarzieri și în cele din urmă rezilierea contractelor iar noi ne chinuim sa circulam pe drumuri nesigure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *