UE le cere României, Ungariei și Croației să dea raportul pe tema energiei verzi

eoliene Rezolv Energy

Comisia Europeană le-a remis României, Ungariei și Croației opinii motivate din cauză că nu s-au conformat obligației de a raporta progresul realizat în privința țintelor energetice naționale, scrie Euractiv, potrivit Agenției de presă Rador.

Comisia le-a cerut României și Ungariei să predea rapoarte cuprinzătoare cu privire la progresele realizate în privința țintelor lor de eficiență energetică pentru 2020, care ar fi trebuit să fie predate cel mai târziu pe 30 aprilie 2022.

Sebastian Burduja, numit recent ministru al energiei în contextul rotației guvernamentale, a afirmat că una dintre primele lui priorități e „să amelioreze capacitatea administrativă a ministerului”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Conform Articolului 7 din Directiva Eficienței Energetice, statele membre sunt obligate să implementeze Schema Obligației Eficienței Energetice ori să adopte măsuri alternative pentru atingerea țintei cumulate de economisire a energiei, în cadrul intervalului obligatoriu 2021-2030.

Întâia responsabilitate a Direcției Eficienței Energetice o constituie monitorizarea și implementarea legislației naționale adoptate în vederea îndeplinirii obiectivelor de eficiență energetică ale fiecărei țări pentru 2030.

România s-a angajat prin Planul Integrat al Energiei și Climei (INECP) din aprilie 2020 să atingă până în 2030 o țintă de 30,7% energie regenerabilă din consumul ei total de energie.

Conform Planului pe care și l-a întocmit, România urmărește să-și decarbonizeze industria, să-și amelioreze eficiența energetică în ce privește infrastructura și echipamentul [sic!], să-și înființeze capacități de stocare și transport, să îmbunătățească eficiența procedurilor și digitalizarea și să califice resurse umane astfel încât să poată fi satisfăcute cerințele specifice ale sectorului energiei regenerabile.

Cea mai mare parte din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) e dedicată inițiativelor de eficiență energetică, implicând în principal sistemul energetic național, pe când REPowerEU vizează mai degrabă realizarea independenței și securității energetice prin intermediul resurselor sustenabile.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: