Innobyte, dezvoltator de soluţii software, susține că va compensa impozitul pe venit pentru angajații din IT care au un salariu mai mare de 10.000 lei brut

angajati, munca, birou, companii Sursă foto: Unsplash

Innobyte, compania de dezvoltare software specializată în eCommerce, a transmis că va compensa impozitul pe venit pentru suma ce depășește salariul de 10.000 lei brut, pentru angajații din IT, potrivit unui răspuns trimis pentru Economedia.

„Într-o perioadă în care am învățat că reziliența și luarea deciziilor trebuie să aibă în vedere nu doar cifrele din tabelele Excel, ci și binele oamenilor cu care lucrăm zilnic – echipa noastră și colegii noștri – am decis să susținem costul provocat de eliminarea scutirii de impozit pentru domeniul IT, pentru ca această măsură să nu impacteze veniturile angajaților”, spune Cătălin Șomfălean, CEO Innobyte.

Acesta transmite că noile măsuri fiscale anunțate de Guvern „contribuie și mai mult la starea generală de instabilitate socio-economică pe care o trăim deja de trei ani”.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Economedia a scris aici despre companiile mici din IT spun că vor fi afectate de măsurile introduse de Guvern de la 1 noiembrie.

Reamintim că Guvernul și-a asumat răspunderea în luna septembrie pe pachetul de măsuri fiscale care include și eliminarea scutirii de impozit în IT, pentru veniturile care depășesc 10.000 lei, precum și faptul că IT-iștii nu vor mai contribui obligatoriu la Pilonul 2. Dacă își doresc să o facă în continuare, ei trebuie să solicite acest lucru în mod expres. Economedia a scris AICI pe larg despre ce trebuie să facă programatorii dacă vor să mai contribuie la pensia privată Pilon 2.

Amintim că Economedia a mai întrebat și numeroase alte companii care angajează IT-iști dacă vor compensa eliminarea scutirii de impozit, dar nu am primit răspunsuri. De exemplu, compania românească de IT & digital marketing Zitec, specializată în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, va compensa impozitul pe venit pentru suma ce depășește salariul de 10.000 lei brut în IT, a transmis pentru Economedia Alexandru Lapușan, CEO și co-fondator al Zitec. În schimb, Economedia a întrebat și alte companii din piață dacă vor compensa reintroducerea impozitului în IT, însă nu am primit niciun răspuns până la redactarea acestui articol sau răspunsurile nu au fost clarificatoare. Întrebări au fost transmise către Amazon, Bitdefender, Oracle, Endava, Playtika, Deloitte, Banca Transilvania.

Economedia a mai scris aici ce companii din IT vor compensa eliminarea scutirii de impozit pentru programatori.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: