În perioada ianuarie-martie 2021, România a exportat (export înseamnă în afara pieței comunitare) 13.404 t de carne de vită, din care 13.276 t au fost animale vii, restul fiind carne congelată, organe, grăsimi, carne proaspătă, carne afumată, sărată sau uscată, potrivit publicației Lanțul Alimentar.
Aceasta este cea mai mare cantitate vândută pe piața extra-europeană în primele trei luni, în ultima decadă.
De pildă în aceeași perioadă a anului trecut, cantitatea exportată a fost 9446 t.
Cantitatea anuală exportată a variat între 20.718 t în 2014 și 56.177 t în 2017.
Anul trecut, în ciuda pandemiei covid-19, exporturile au scăzut numai cu 1.626 t, de la 42.487 t la 40.861 t.
Carnea de vită din România ajunge în Israel, Statele Unite, Iordania, Albania, Turcia, Bosnia și Herțegovina, Hong Kong, Irak, Libia.
Creșteri semnificative au înregistrat și prețurile, față de anul trecut: 8,34% la categoria ”tăurași”, 10,22% la categoria ”vaci” și 3,25% la categoria ”vițele”.
Citește restul articolului pe Lanțul Alimentar.