Protest spontan la Camera Deputaţilor/ Funcţionarii parlamentari sunt nemulţumiţi de salarii și spun că sunt solidari cu angajații SGG/ Aceștia sunt în grevă japoneză și cer salarii mai mari

Parlamentul-Romaniei-1-FOTO-Facebook

Funcţionarii publici parlamentari au organizat, marţi, un protest spontan, în faţa sălii de plen a Camerei Deputaţilor, fiind nemulţumiţi de salarii, transmite Agerpres.

Peste 100 de funcţionari publici angajaţi ai Camerei Deputaţilor s-au strâns marţi în faţa sălii de plen într-un protest spontan care a început la 11,00 şi ar fi urmat să dureze o oră. Ei au afişat mai multe pancarte pe care scrie “Solidari cu angajaţii SGG”, “Ne-am săturat de băşcălie”, “Ne-aţi ignorat destul”.

Funcţionarii publici parlamentari susţin că primesc salarii prea mici.

Tot marți, angajaţii din aparatul de lucru al Guvernului sunt în grevă japoneză și cer majorări de salarii. Liderul sindical Noni Iordache a declarat pentru G4Media că ”potrivit celor comunicate de dl. viceprim-ministru Marian Neacsu, ieri ar fi trebuit să fie pusă în transparență decizională ordonanța de urgență privind majorarea salarială, lucru care nu s-a întâmplat”.

Aceștia au început lunea trecută la un protest spontan ca urmare a faptului că nu le-au fost soluţionate revendicările salariale. Zeci de angajați din aparatul de lucru al Guvernului au protestat atunci în fața Palatului Victoria. Potrivit liderului sindical, Noni Iordache, angajații cer salarii mai mari și declară că se simt disciminați.

”Suntem vârful administrației, vorbim de cancelaria preierului, Secretariatul General al Guvernului, ANAP (agenția națională de achiziții publice) corupul de control al premierului, care din 2015 n-au mai beneficiat de o majorare salarială, cu excepția celei din decembrie de 5%”, a declarat Iordache pentru G4Media.ro la acel moment.

El a precizat că media veniturilor la această categorie bugetară este undeva la 5000 de lei net.

”Oamenii pleacă, profesioniștii pleacă în mediul privat. Este un deficit foarte mare de personal”, a mai spus Iordache.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

  1. Nu- nimic!
    La privat sunt locuri libere!
    Nu sunt asa de calde ca la Guvern doar trebuie sa munciti!😪

Comments are closed.

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.