Pasagerii avioanelor ar trebui să fie limitați la două băuturi cu alcool în aeroporturi, a declarat directorul executiv al Ryanair, Michael O’Leary, scrie BBC.
El a declarat că introducerea limitelor de alcool în aeroporturi ar ajuta la combaterea creșterii dezordinii în timpul zborurilor.
Incidentele violente au loc săptămânal din cauza alcoolului, a spus el, mai ales atunci când acesta este amestecat cu alte substanțe.
„Nu vrem să le reproșăm oamenilor că au băut ceva”, a declarat el pentru Daily Telegraph.
„Dar nu le permitem oamenilor să conducă sub influența alcoolului, dar continuăm să îi urcăm în avioane la 10.000 de metri altitudine”.
„Comportament agresiv”
Membrii echipajului și alți pasageri au devenit ținte, potrivit lui O’Leary. Întârzierile agravează problema, cu timpi mai lungi de consum de alcool în aeroporturi.
„Pe vremuri, oamenii care beau prea mult ajungeau să cadă sau să adoarmă. Dar acum acești pasageri iau și pastile și prafuri”, a adăugat el. „Este un amestec. Obțineți un comportament mult mai agresiv care devine foarte dificil de gestionat.”
O’Leary a declarat că este dificil pentru companiile aeriene să identifice persoanele aflate în stare de ebrietate la poartă, în special atunci când se îmbarcă în grup.
„Atâta timp cât pot sta în picioare și se amestecă, vor trece. Apoi, când avionul decolează, vedem comportamentul neadecvat”, a spus el.
Personalul Ryanair caută alcool în bagaje înainte ca pasagerii să se îmbarce în zborurile spre Ibiza, una dintre cele mai afectate „destinații de petrecere”. Alte destinații dificile includ unele dintre insulele grecești.