Primarul Capitalei: 45 de kilometri de conducte de termoficare, reabilitate în primele 8 luni ale anului

termoficare tevi Sursa foto: Facebook/Nicușor Dan

Aproximativ 45 de kilometri de conducte magistrale de termoficare au fost reabilitate în primele opt luni ale acestui an, a anunțat, luni, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan. În prezent, sunt deschise 18 şantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare, însă urmează să fie deschise şi alte şantiere, pentru a schimba treptat conductele vechi de peste 40 – 50 de ani, “din cauza cărora se produc avarii dese”, a precizat Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Pentru 14 dintre aceste şantiere finanţarea este asigurată din fonduri europene nerambursabile, iar pentru restul de patru de la bugetul local şi cofinanţare de la Ministerul Dezvoltării.

“Anul trecut am schimbat 50 km de conducte de termoficare. Continuăm investiţiile în acest domeniu, astfel încât toţi locuitorii Capitalei racordaţi la sistemul centralizat de încălzire să beneficieze de căldură şi apă caldă în parametri optimi”, a completat Nicuşor Dan.

În urmă cu aproape două săptămâni, Nicușor Dan spunea că primăria și-a propus să reabiliteze în acest an 70 de kilometri de conducte.

„O să fie avarii numai că ele vor fi mai puţine”, anunţă edilul, dând ca exemplu zona Mihai Bravu, unde anul trecut cu fost 60 de avarii, iar anul aceasta se aşteaptă să nu mai existe deloc.

Primarul subliniază că şi presiunea în conducte va fi mai mare pe unele zone, admiţând, însă, că probleme vor mai exista din cauza defecţiunilor de pe reţea.

„O să fie avarii numai că ele vor fi mai puţine decât… adică în zonele cum este Mihai Bravu, unde am terminat o bucată, acolo nu o să mai fie probleme, au fost 60 de avarii anul trecut, anul ăsta nu o să mai fie niciuna. Faptul că am lucrat în Mihai Bravu nu înseamnă că ajutăm numai Mihai Bravu, pentru că acolo este o magistrală care duce apa fierbinte de la CET Sud până în cartierul Aviaţiei, deci implicit şi presiunea care se va duce până Aviaţiei va fi mai mare. Deci o să avem mai puţine avarii, dar vor mai fi avari, evident şi calitatea o să fie mai bună”, a mai declarat primarul.

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.