Drumul de mare viteză Craiova – Târgu Jiu: CNAIR a lansat oficial licitația pentru lotul 5

Mădălina Podaru oct. 9, 2024 0 comentarii 1550 vizualizări
Drum Expres Craiova Targu Jiu Lotul 6

Compania de Drumuri (CNAIR) a lansat oficial, marți, 8 octombrie, licitația pentru proiectarea și execuția Lotului 5 (21,52 km) al drumului de mare viteză Craiova -Târgu Jiu. Acum, toate cele șase loturi ale drumului de mare viteză sunt în licitație. Data de 15 octombrie este primul termen de depunere pentru Lotul 1.

Lotul 5 al drumului de mare viteză Craiova -Târgu Jiu va fi finanțat prin Programul Transport și durata de execuție este de 34 de luni (10 luni- proiectare și 24 de luni- execuție).

Drumul va avea profil de drum expres și pe traseul căruia vor fi construite inclusiv:

– un Pasaj (329 m) în zona localității Târgu Cărbunești;

– un pasaj (262 m) peste CF202;

– un Nod rutier în zona Târgu Cărbuneşti, prin care se asigură conexiunea cu DN67B;

 

– două Spații de Servicii;

– două Parcări de Scurtă Durată;

– un Centru de Întreținere și Coordonare.

De la Craiova la Filiași, pe primii 51 de kilometri profilul este de Autostradă, iar de la Filiași la Târgu Jiu, pe următorii 59 de kilometri va fi Drum Expres. Contractul pentru documentația tehnică (studiu de fezabilitate și proiect tehnic) a fost semnat cu Asocierea Egis – Search pentru 20 de milioane lei, iar după 12 acte adiționate, termenul nou de finalizare este octombrie 2024. Anterior, CNAIR aprobase studiul de fezabilitate pe 9 februarie după cum Economedia a explicat aici. Valoarea maximă a investiției este de 13,9 miliarde lei. Traseul de 110 km. a fost împărțit în 6 loturi și include 9 noduri rutiere.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

Comentarii

Pentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.