Mihai Cocoș, Lider Servicii, jucător pe piața materialelor de construcții: Vrem să extindem capacitatea de producție și să deschidem un nou depozit logistic în București-Ilfov, în 2025

Pe scurt

  • Lider Servicii a înregistrat în 2024 o cifră de afaceri de 116 milioane de lei, în creștere cu 20% față de 2023.
  • Compania plănuiește investiții strategice în 2025, inclusiv extinderea capacităților de producție și deschiderea unui nou depozit logistic.
  • Portofoliul de produse include sisteme de termoizolații și accesorii gips-carton; termoizolațiile reprezintă 40% din vânzări.
  • Anticipând o creștere a cererii în zonele urbane, Lider Servicii vizează creșterea cotelor de piață și vânzări mai mari în București și Ilfov.
Articolul integral continuă mai jos
Mihai Cocos_Lider Servicii Sursa foto: Lider Servicii

Compania româneacă Lider Servicii, un jucător important pe piața materialelor de construcții și termoizolații, a înregistrat în anul 2024  cu o cifră de afaceri de 116 milioane de lei și a marcat o creștere de 20% față de anul 2023. Compania estimează pentru 2025 o cifră de afaceri de 125 milioane de lei, pe fondul unor investiții strategice și extinderii capacităților de producție, potrivit unui comunicat de presă.

„Creșterea constantă a companiei se bazează pe dezvoltarea continuă a portofoliului de produse, investițiilor în infrastructură și consolidarea relațiilor cu partenerii noștri. În 2025, ne propunem extinderea capacității de producție și deschiderea unui nou depozit logistic în zona București-Ilfov”, a declarat Mihai Cocoș, Director Comercial al Lider Servicii.

Totodată, în anul 2024, Lider Servicii a alocat investiții semnificative pentru dezvoltarea unei hale noi de producție, extinderea suprafețelor de depozitare, achiziția de noi linii de producție și modernizarea flotei auto.

Lider Servicii deține în prezent o cotă de piață cuprinsă între 7% și 15% pe anumite segmente de produse, având ca obiectiv o creștere de 3% în următorii doi ani. Cele mai vândute produse din portofoliu sunt sistemele de termoizolații, ce reprezintă 40% din totalul vânzărilor, urmate de profilele și accesoriile pentru gips-carton.

Analize Economedia

criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
concedieri dreamstime
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei
turcia, ankara, steag, flag, drapel, istanbul, alegeri
bani, lei, bancnote, cash, numerar
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic
bursa, indice bursier, investitii, scadere, grafic

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

De asemenea, raportat la distribuția geografică, în 2024, cele mai mari cereri raportate de companie au fost în județele Suceava, Iași, Constanța, Timișoara, Bacău și București.

În 2025, compania estimează o creștere semnificativă a cererii în București și Ilfov, zona urmând să intre în top 3 regiuni generatoare de vânzări.

„Industria materialelor de construcții din România a înregistrat o stagnare în 2024, influențată de criza materiilor prime și de încetinirea investițiilor în sectorul rezidențial. Cu toate acestea, investițiile publice prin PNRR au susținut piața, iar estimarea noastră este că aceasta va crește ușor în următorii ani. Observăm și o evoluție a cererii pentru produse premium, pe măsură ce beneficiarii finali și constructorii se orientează către soluții mai durabile și eficiente energetic”, a mai adăugat Mihai Cocoș.