Pro Infrastructura vede un ”ritm hibernal” pe Autostrada A3 / ”Deşi tronsonul este banal, sunt ceva riscuri de surprize neplăcute” / În iulie 2026 ar trebui terminate lucrările, după 22 de ani de la începerea șantierului

A3 Chiribiș-Suplacu de Barcău sursa foto: Asociația Pro Infrastructură

Asociaţia Pro Infrastructură a transnis, duminică seară, că ritmul de lucru pe lotul dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş din A3 este ”nici prea prea, nici foarte foarte”, dar şi-a exprimat speranţa că mobilizarea va creşte odată cu îmbunătăţirea vremii. Dacă şi problemele care ar putea să apară pe tronsonul de peste 26 de kilometri vor fi depăşite cu bine, lotul ar putea fi gata în termenul contractual – iulie 2026 – la 22 de ani de când au început lucrările, transmite News.ro.

Asociaţia Pro Infrastructură analizează, duminică, lotul dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş din A3.

”Erbaşu, ritm hibernal pe Autostrada A3. Contractul pe cei 26,35 kilometri dintre Suplacu de Barcău şi Chiribiş a fost semnat în 24.11.2023 cu Erbaşu, al patrulea constructor de pe acest lot, şi prevede 6 luni de proiectare şi 18 de execuţie. Proiectul tehnic a fost aprobat cu întârziere, în 19.12.2024, deşi ordinul de începere aferent a fost dat în 15.03.2024. Abia în 20.01.2025 a fost emis şi ordinul de începere pentru lucrări. Aşadar termenul contractual de finalizare actualizat este sfârşit de iulie 2026. Momentan antreprenorul se mişcă în ritm de iarnă: nici prea prea, nici foarte foarte. Tragem nădejde că îşi va mări semnificativ forţele imediat ce dă colţul ierbii ca să pună la timp în teren restul de aproximativ 60% din lucrările rămase în urma Bechtel”, au transmis reprezentanţii asociaţiei.

Analize Economedia

sua dolari drapel ajutor steag flag us bani karolina-grabowska-4386425
recesiune
tineri programatori foto
Corinthia
criza de ouă din SUA
2265634-800x534
retea electrica - Transelectrica
digitalizare, calculator, cod, programare
statele unite, sua, washington, china, beijing, putere, geopolitica, razboi economic comercial, sanctiuni economice
antreprenoare, femeie, business, tech
tineri joburi IUF- The International University Fair
parc nufarul
economie razboi bani
romania germania
Concedieri scaderi economie
industrie forta de munca somaj industrial uzina fabrica manufactura muncitor muncitor necalificat
blindate, armata, militar
Bugetul familiei, bani
dambovita arena aci
afacere semnare contract pexels
șantier aeroport craiova
costuri, cladiri, birouri, angajati
software, calculator, IT
CV locuri de munca job
MixCollage-21-Dec-2024-07-15-PM-1798
economie 2024
grafic crestere dreamstime
tranzactii calcula fuziuni
locuinta constructii bricolaj
salariu, bani, lei

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:

- articolul continuă mai jos -

Aceştia apreciază că, deşi tronsonul este banal, ”sunt ceva riscuri ca să avem surprize neplăcute cu unele elemente importante lăsate de izbelişte atâta amar de vreme”.

”Deocamdată totul pare sub control, dar vom răsufla uşuraţi doar după ce vom vedea toate grinzile-mamut produse de Bechtel instalate pe pile. Lucrurile se vor complica dacă grinzile şi/sau o parte din fundaţiile şi elevaţiile pilelor vor trebui refăcute. Sperăm să avem şi puţin noroc, dar şi parte de un constructor serios, new entry pe infrastructura rutieră majoră, care va dori (şi va putea) să facă o figură frumoasă şi să respecte termenul contractual, iulie 2026, deci după 22 (douăzeci şi doi!) de ani de la prima cupă de excavator dată de Bechtel”, a mai transmis organizaţia.