România are o populație de tineri între 7 și 24 de ani de mărimea Croației, a declarat Ionuț Stanimir, director de marketing și comunicare la BCR, în cadrul Romanian Digital Day.
„Ce vă spun 3 milioane de oameni între 7 și 24 de ani? Este o oportunitate uriașă. Ce fel de oportunitate? O oportunitate de a-i educa nu numai într-un sistem formal, ci și într-unul informal, unde pot obține credite transferabile. Deci, obțineți credite în sistemul informal, care sunt utilizate pentru educația dumneavoastră pe tot parcursul vieții”, a declarat reprezentantul BCR.
Creditele transferabile în educația informală se referă la un sistem prin care competențele, cunoștințele și abilitățile dobândite în afara învățământului formal (școli, universități) pot fi recunoscute și valorificate în sistemul educațional formal sau pe piața muncii.
Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia:
- articolul continuă mai jos -
În România trăiesc, potrivit datelor Worldometer, aproximativ 3,34 milioane de persoane cu vârsta cuprinsă între 7 și 24 de ani.
Potrivit lui Stanimir, educația informală este necesară deoarece companiile, deși înțeleg „partea cu banii”, nu înțeleg riscurile tehnologice, riscurile de inovare și cele de altă natură, începând de la inteligența artificială, până la inginerie și vehiculele autonome.
„Când mergem să discutăm despre bani cu ei, înțeleg partea cu banii. Ceea ce nu înțeleg este tsunami-ul care îi va lovi în ceea ce privește riscurile tehnologice, riscurile de inovare și cele de tot felul, începând de la inteligența artificială, până la inginerie, până la vehiculele autonome”, a explicat el.