VIDEO Autostrada spre Moldova: Proiectantul a terminat studiul de fezabilitate pentru secţiunea Focşani-Bacău / Proiectul Tehnic trebuie predat cel mai târziu în aprilie 2022

Autostrada A7 macheta Machetă pentru Autostrada A7 Sursa foto: Consitrans

Firma de proiectare Consitrans a finalizat şi predat Studiul de Fezabilitate pentru secţiunea Focşani-Bacău, al treilea lot al Autostrăzii A7 Ploieşti-Paşcani, a anunţat Compania de Drumuri. Urmează analiza documentaţiei după care, dacă nu sunt necesare modificări sau completări, se poate trece la realizarea proiectului tehnic, termenul limită pentru predare fiind aprilie 2022. Pe baza documentaţiei tehnice se scoate la licitaţie direct contractul pentru execuţia autostrăzii dintre Focşani şi Bacău cu o lungime de 97 de kilometri.

Video: Modelare 3D Autostrada Focşani – Bacău

Pentru primul sector al Autostrăzii A7, Ploieşti – Buzău (63 km), CNAIR a prelungit până în februarie termenul pentru desemnarea constructorilor, învocând complexitatea licitaţiei şi numărul mare de clarificări. Următorul segment, Buzău-Focşani (82 km) aşteaptă avizarea indicatorilor tehnico – economici în Guvern pentru lansarea licitaţiei.

Recent, CNAIR a prezentat şi situaţia loturilor Focşani – Bacău respectiv Bacău – Paşcani:

Autostrada Focșani – Bacău

Elaborare SF+PT

Lungime:                                 95,902 km

Valoare contract:                    20.123.408,52 lei fara T.V.A.

Data de începere:                     10.01.2019

Studiul de Fezabilitate, revizuit conform observațiilor Beneficiarului, a fost transmis de către Prestator, iar în prezent acesta se află în curs de analiză în cadrul departamentelor de specialitate din cadrul companiei.

În prezent, Prestatorul elaborează Proiectul Tehnic.

De asemenea, se află în curs de obținere Avizul de Gospodărire a Apelor, iar procedura pentru Acordul de Mediu a intrat deja într-o fază avansată.

Autostrada Bacău – Pașcani 

Elaborare SF+PT

Lungime:                                 77,28 km

Valoare contract:                    16.950.944,23 lei fara T.V.A.

Data de începere:                     01.03.2019

În prezent, Prestatorul implementează în cadrul Studiului de Fezabilitate observațiile tehnice emise de CNAIR, urmand sa retransmită varianta revizuită a Studiului de Fezabilitate.

De asemenea, și Proiectul Tehnic este în curs de revizuire ca urmare a observațiilor emise de către CNAIR.

Avizul de Gospodărire a Apelor se afla în faza finală de dobândire, iar procedura de obținere a Acordului de Mediu se apropie de final.

Machetă pentru Autostrada A7 Sursa foto: Consitrans

Comentarii

  1. Cui prodest ? Ca “Analiza ofertelor” pentru cele trei loturi ale tronsonului Ploiesti – Buzau si care trebuia TERMINATA, ce trebuia terminata in Dec. ’21 S-A AMANAT !!! Tov. Grindeanu are alte preocupari ! Probabil cauta “faimoasa carte de matematica NESCRISA” dar ADANC PUBLICATA si DENEGASIT de catre noi cetatenii de rand ! Asa cum a inceput sa mearga (de fapt SA NU MEARGA) treaba la Transporturi nu ne putem astepta la respectare de termene si realizari deosebite – Revine vremea dlui Ponta si al lui “menistru Carioca” Il mai stiti ? Pe unde o mai combate “(ne)specialistul lu’ peste ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *