American Express, PwC și KPMG își suspendă operațiunile din Rusia și Belarus

KPMG 2

După Visa și Mastercard și, funizorul de carduri, American Express a anunțat că suspendă toate operațiunile din Rusia și Belarus.

„În lumina atacului nejustificat și în curs de desfășurare al Rusiei asupra poporului Ucrainei, American Express suspendă toate operațiunile din Rusia”, a declarat compania de carduri de credit într-un comunicat pe site-ul său.

De asemenea, două dintre cele patru mari firme de contabilitate KPMG și PricewaterhouseCoopers LLP (PwC) au declarat duminică că nu vor mai avea o firmă membră în Rusia din cauza invaziei Ucrainei.

Gigantul de audit și consultanță KPMG a declarat că firma sa din Rusia și Belarus va părăsi rețeaua KPMG, o mișcare care va afecta peste 4.500 de parteneri și personal din Rusia și Belarus.

PwC a convenit, de asemenea, că PwC Rusia își va părăsi rețeaua. Firma operează în Rusia de mai bine de 30 de ani și are 3.700 de parteneri și personal acolo, se arată în comunicat.

„Ca urmare a invaziei Ucrainei de către guvernul rus, am decis că, în aceste circumstanțe, PwC nu ar trebui să aibă o firmă membră în Rusia și, în consecință, PwC Rusia va părăsi rețeaua”, a spus PwC citat de Reuters.

Și TikTok, aplicația video chineză, a anunțat că va suspenda transmisia în direct și încărcarea de videoclipuri pe platforma sa din Rusia, în timp ce analizează implicațiile unei noi legi a mass-media semnată vineri de Putin.

„Nu avem de ales decât să suspendăm transmisia în direct și conținut nou pentru serviciul nostru video în timp ce analizăm implicațiile acestei legi privind siguranța”, a spus compania de social media într-o serie de postări pe Twitter.  Potrivit companiei,  mesageria în aplicație nu va fi afectată de decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *