Biroul pentru carteluri din Germania, cu “ochii” pe gigantul american Apple

Apple Sursă foto: Unsplash

Biroul pentru carteluri din Germania analizează regulile Apple privind urmărirea aplicaţiilor terţe pentru a vedea dacă acestea oferă gigantului tehnologic american un tratament preferenţial sau împiedică dezvoltarea altor companii, transmite agenția Reuters, citată de News.ro.

Conform noilor reglementări care au intrat în vigoare în 2021, autoritatea de reglementare poate interzice companiilor care au o pondere deosebită pe piaţă să efectueze practici care dăunează concurenţei pe piaţă. Între timp, oficiul a folosit instrumentul pentru a deschide şi proceduri împotriva Facebook, Amazon şi Google.

”Salutăm modelele de afaceri prietenoase cu datele, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a alege cu privire la modul în care sunt folosite datele lor. Cu toate acestea, o companie precum Apple, care poate stabili unilateral regulile în ecosistemul său şi mai ales în App Store, ar trebui să le alinieze concurenţei”, a declarat preşedintele biroului pentru carteluri, Andreas Mundt.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

În discuţie este cadrul Apple App Tracking Transparency (ATT), care cere utilizatorilor să dea consimţământ suplimentar pentru ca datele lor să fie colectate prin urmărire pe aplicaţii care nu sunt de la Apple, potrivit biroului cartelului.

Urmărirea permite aplicaţiilor să colecteze date despre utilizatori şi pot fi utilizate în scopuri publicitare, cum ar fi publicitate personalizată.

Un purtător de cuvânt al Apple a declarat că aceasta va lucra în mod constructiv cu biroul pentru carteluri, pentru a rezolva orice probleme şi a discuta abordarea sa cu privire la regulile de urmărire.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că ATT nu împiedică companiile să arate reclame, permiţând, de asemenea, utilizatorilor să-şi controleze confidenţialitatea.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: