Vești optimiste din cea mai mare economie a Europei: guvernul german ar fi decis să îşi îmbunătăţească prognoza de creştere pentru acest an la 3,5%

germania, steag germania Sursa foto: Pexels / Ingo Joseph

 

Guvernul german a decis să îşi îmbunătăţească prognoza de creştere pentru acest an la 3,5%, de la 3% cât estima în ianuarie, revizuirea fiind justificată de performanţele peste aşteptări înregistrate de prima economie europeană la finele anului trecut, a dezvăluit luni o sursă din apropierea acestui dosar pentru Reuters. Aceeaşi sursă a adăugat că Guvernul de la Berlin mizează în prezent pe o creştere economică de 3,6% în 2022, transmite Agerpres.

Ministerul german al Economiei nu a dorit să comenteze aceste cifre. Guvernul german urmează să dea marţi publicităţii noile sale estimări de creştere pentru 2021. La începutul acestei luni principalele institute de cercetări economice din Germania au estimat că Produsul Intern Brut va înregistra în acest an un avans de 3,7%, urmat de o creştere de 3,9% în 2022.

Analize Economedia

inflatie bani echilibru balanta
la veterinar
camioane UMB autostrazi
Donald Trump
Colaj bani lei Marcel Ciolacu
Bani, investitie, economii
Marcel Ciolacu, premier
Incredere
constructii, locuințe, bloc, muncitori, șantier
cristian mihai ciolacu, nepotul premierului
Emil Boc, Sorin Grindeanu
Ministerul Energiei Sursa foto Peter Szijjarto
tbb foto event
productie, fabrica
Donald Trump, Trumponomics
euro, moneda, bancnote, bani
bani, finante, lei, financiar, deficit
Mugur Isarescu, guverantorul BNR
Azomures
inflatie bani echilibru balanta
452710313_472208142236025_2821867466000769013_n
Mugur Isărescu, Banca Națională a României, BNR
tineri joburi IUF- The International University Fair
crestere economica, grafic
bani, lei, moneda
noii directori de la Transelectrica - Economedia
crestere economica grafic calcule foto pexels-pixabay
retea electrica - Transelectrica
Ford Courier Craiova Otosan (1)
Schaeffler Romania 1

Încrederea oamenilor de afaceri din Germania s-a îmbunătăţit uşor în luna aprilie, în condiţiile în care cel de-al treilea val de infecţii cu COVID-19 şi criza de semiconductori în sectorul producţiei de autovehicule a încetinit revenirea celei mai mari economii europene. Cu toate acestea, producători germani concentraţi pe exporturi profită în prezent de o cererea mai mare venită din China şi SUA, chiar dacă serviciile orientate spre piaţa locală suferă de pe urma restricţiilor prelungite destinate ţinerii sub control a noului val de infecţii.

Pe ansamblul anului trecut, Produsul Intern Brut al Germaniei a înregistrat un recul de 4,9% comparativ cu 2019, o performanţă uşor mai bună faţă de o primă estimare a Destatis care vorbea de o contracţie de 5%. În perioada postbelică, doar în 2009, în timpul crizei financiare globale, Germania a înregistrat o contracţie economică mai mare, de 5,7%.

Germania este principalul partener comercial al României iar, la nivelul UE, Germania este principala destinaţie a bunurilor exportate de 17 state membre şi una dintre primele trei destinaţii pentru 22 de state membre, amintește Agerpres.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale Economedia: