Romania, în topul celor mai influente țări pentru ecosistemul de startup-uri

Startup, business Sursa foto Jakub Jirsák | Dreamstime.com

România se află pe locul 8 cu UiPath (care a devenit un decacorn – companie evaluată la peste 10 miliarde de dolari) în topul companiilor care au un impact important asupra ecosistemului de startup în 2022, potrivit unei analize realizată de StartupBlink. 

StartupBlink a denumit companiile sau organizațiile care nu mai sunt un startup sau un unicorn, dar care încă au un impact asupra ecosistemului de startup Pantheon. Aceste Pantheon-uri sunt clasificate în trei niveluri, în funcție de impactul și calitatea lor. Mai jos sunt prezentate câteva dintre companiile au un impact notabil în industria de software.

În top 3 se află se află Statista (Hamburg, Germania), urmat de Skype (Stockholm, Suedia) și Infosys (Bangalore, India).

1.Statista (Hanburg, Germania)

2. Skype (Stokholm, Suedia)

3. Infosys (Bangalore, India)

4. Mobileye (Ierusalim, Israel)

5. Rocket Internet (Berlin, Germania)

6. 7. SAP Software Solutions (Heidelberg, Germania)

7. Checkpoint (Tel Aviv-Yafo, Israel)

8. UiPath (București, România)

9. Naspers (Cape Town, Africa)

10. Wix (Tel Aviv-Yafo, Israel)

Există 240 de Startup Pantheons incluse în Indexul 2022. Un Pantheon este o categorie inventată de platforma StartupBlink, care include companii precum SpaceX, Microsoft și Netflix; companii care nu mai sunt un startup sau un unicorn, dar care încă au un impact substanțial asupra ecosistemului de startup. Organizații precum Ycombinator, StartupChile și programul Estonian E-Residency sunt, de asemenea, considerate ca făcând parte din grupul Pantheon, deoarece inițiativele lor deschizătoare de drumuri au un impact asupra creșterii ecosistemului.

Sursa foto Jakub Jirsák | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *